Dik Trom en Zijn Dorpsgenoten (1973)

37 stemmen | gemiddelde 2,68
Nederland
Avontuur52 minuten
geregisseerd door
Henk van der Lindenmet
Peter Erven,
Ger Hendriks en
Toon van LoonDik Trom hoort dat Oude Kee geen geld meer heeft om eten te kopen. Dik en zijn kameraden besluiten om haar te helpen en zamelen geld in voor een orgeltje waarmee zij de kost kan verdienen. Zij geven haar ook nog wat geld, dat echter door de neef van Oude Kee wordt gestolen. Dik zou Dik niet zijn als hij niet na veel spannende achtervolgingen de deugniet in zijn kraag grijpt.
[permalink] geplaatst op 11 augustus 2002, 1:43 uurHoofdstuk Een : waarin Dik Trom toont dat hij een hart van goud heeft, en de veldwachter een natte haalt.
Weer uitgebracht om de komende Dik Trom de wind uit de zeilen te halen, denk ik. Maar moet dit nou nog ? Dik Trom, met een duitse regisseur ?
[permalink] geplaatst op 11 augustus 2002, 2:09 uurKlassieker, heb ik net als dik trom ook op video (weer mag joost weten hoe ik er aan kom).
Super die achtevolgingen met flipse, dit is een aanrader.
3.5 sterren
3,5
[permalink] geplaatst op 28 januari 2004, 15:07 uurDik Trom en zijn dorpsgenoten deze komt uit 1973 en niet uit 1947.
link
3,5
[permalink] geplaatst op 28 januari 2004, 15:10 uurIk heb alles al aan gepast.
2,0
[permalink] geplaatst op 28 september 2008, 22:11 uurOngelofelijk dat deze film uit 1973 komt, hij ziet er zeker 30 jaar ouder uit. Maar goed wat de film beterft, van alle Dik Trom filmpjes was dit nog wel de aardigste dacht ik, een paar leuke flauwe over de top situaties maar daar is alles dan ook wel mee gezegt voor de rest is het hopenloos gedateerd allemaal.
3,0
[permalink] geplaatst op 30 oktober 2008, 15:34 uurOok hier is weer flink gesneden op de dvd

, waadoor er weinig grappen en grollen inzitten. Blijft dus een standaard verhaaltje over.
2,5
[permalink] geplaatst op 2 april 2011, 21:01 uurLeuk om een keertje te zien, met de nodige humor.