134.890 gebruikers | 85.694 films | 31.044 regisseurs | 3.507.860 berichten | 4.929.438 stemmen

locatie: Films » Eight Men Out (1988) » Info

Drama
119 minuten

geregisseerd door John Sayles
met John Cusack, D.B. Sweeney en John Mahoney

Eight men out vertelt het waargebeurde verhaal van het 'Black Sox' schandaal van 1918, waarin de spelers van het baseballteam de Chicago White Sox opzettelijk de World Series verliezen. Deze actie vindt zijn basis in een arbeidsconflict tussen de spelers en de teambaas. Wanneer het bedrog uitkomt, worden de 8 spelers voor het leven geschorst. Het resultaat is een menselijk drama voor spelers als 'Shoeless' Joe Jackson en Buck Weaver.

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 augustus 2002, 19:18 uur
Tijdje geleden alweer dat ik hem gezien heb, maar een mooie film. Vooral in relatie met Field of Dreams, waar 'Shoeless' Joe Jackson ook een belangrijke rol in speelt, en je verband kunt leggen met wat er hier gebeurd is.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 mei 2007, 14:09 uur
Goed gemaakte en plezierig geschreven filmpje in een genre niet hoog aangeschreven staat: de honkbalfilm! Ondanks dat het saai klinkt is de film spannend vlug en plezierig; ook dankzij prima acteerwerk. 3.5

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Eight Men Out (€ 5,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Eight Men Out (€ 5,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Eight Men Out (€ 6,00)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 juli 2010, 21:51 uur
Alleen al de moeite waard voor het legendarische 'Say it ain't so, Joe'-moment. Er wordt lekker veel baseball getoond en wanneer je dan ook nog eens geweldige prestaties krijgt van Mahoney en Strathairn krijg je een sportfilm die fors boven het gemiddelde zit.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 december 2010, 22:56 uur
Wanneer wordt deze film een keer uitgezonden. Kan hem nergens vinden!