Gung Ho (1986)

geregisseerd door
Ron Howardmet
Michael Keaton,
Gedde Watanabe en
George WendtDe inwoners van het stadje Hadleyville worden met bankroet geconfronteerd, wanneer de plaatselijke autofabriek, na 35 jaar, gesloten wordt. Alleen U-Haul Rental, de verhuurmaatschappij doet gouden zaken nu iedereen de stad verlaat. Hunt, de vroegere voorman van de fabriek, wil niet bij de pakken blijven zitten en heeft een plan. Hij reist naar Japan en onderhandelt met de firma Assan Motors, om het bedrijf over te nemen, en zo de stad opnieuw te laten floreren. Zijn plan werkt en Hunt wordt de held van de stad. Maar nog Hadleyville, noch Assan Motors, hebben de cultuurschok ingecalculeerd.
3,5
[permalink] geplaatst op 11 maart 2006, 12:33 uurGrappige originele en vermakelijke komedie. met een
goed op dreef zijnde Keaton.
3,5
[permalink] geplaatst op 23 juli 2008, 22:55 uurRon Howard word er door sommigen van beticht dat hij alleen zoetsappige films maakt.
Ik persoonlijk vind dat geen probleem, het is namelijk leuk om eens met de gehele familie een film te kijken en daar is deze film perfect geschikt voor!
Gung Ho (je lacht je een breuk) vond ik een geweldige film waar alles in zit voor een avond van clean family fun.
Daarom 3,5 ster zeker waardig!
4,0
[permalink] geplaatst op 16 mei 2010, 20:25 uurEen van de weinig films van Ron Howard die ik echt leuk vond. Vooral Keaton doet het hier uitstekend.
3,0
[permalink] geplaatst op 18 september 2011, 15:23 uurVermakelijke film die lekker weg kijkt en het vooral moet hebben van de eerste helft.
Gung Ho is aardig kijk voer maar doet geen enkele moeite clichés te ontwijken en dat was toch wel jammer.
Vermakelijk maar niet bijzonder.