134.887 gebruikers | 85.687 films | 31.044 regisseurs | 3.507.600 berichten | 4.929.026 stemmen

locatie: Films » The Sea Hawk (1940) » Info

Avontuur
127 minuten

geregisseerd door Michael Curtiz
met Errol Flynn, Brenda Marshall en Claude Rains

De Spaanse koning Philip II wil een oorlog beginnen tegen Engeland, maar om zijn bedoelingen voorlopig te verbergen en de aanval als een verrassing te laten komen, stuurt hij Don José Alvarez de Cordoba als diplomaat naar het Engelse hof. Zijn schip wordt echter tot zinken gebracht door de Engelse kapitein Geoffrey Thorpe, tot woede van koningin Elizabeth van Engeland die blijft geloven in vrede met Spanje.

gebruiker
bericht

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 juli 2002, 17:02 uur
Een van de betere films in het genre.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 maart 2004, 21:29 uur
Zeer verzorgde film met een prachtige beeldvoering. Flynn is in de romantische scenes houterig, maar in de actiescenes komt hij zoals altijd uitstekend uit de verf.
Veel spanning in een verhaal dat (met name zeer uitgesproken) een link maakt tussen Fillips de II van Spanje en Hitler. Grote pluspunt van The Sea Hawk is echter de beelvoering en regie, zo fraai, zo verzorgd, mooie camerabewegingen, kortom, TOP.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 december 2005, 22:14 uur
Heerlijke avonturenfilm zoals ze zelden nog gemaakt worden. Flynn is top en ook Flora Robson als Queen Elizabeth is erg sterk. De actie en de dialogen zijn erg vlot, de muziek van Korngold is opzwepend en de cinematografie is mooi verzorgd (opvallend is ook het verschil in tinten tussen de scenes in Europa en die in Panama). 4* voor een sterk staaltje topvermaak.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 augustus 2006, 22:33 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Jos2 schreef:
Een van de betere films in het genre.

helemaal mee eens, er zit teminste niet die valse luchtig sfeer in. de muziek is ook super. het schaduw gevecht op het einde was erg mooi in beeld gebracht .

neo
(moderator)
3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 november 2006, 16:18 uur
gonnie schreef:

Valt wat voor te zeggen dat Thorpe een karakter is dat moeizaam met vrouwen omgaat. Dat wordt ook nog uitgelegd in de film. Dus of het helemaal aan Flynn ligt.. Denk meer aan de regieaanwijzingen. Je mag het natuurlijk houterig vinden ogen, dat heb ik ook wel eens.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 november 2006, 19:58 uur
Flyn schittert in deze film, die nota bene in 1940 is gemaakt. Voor die tijd vind ik de rollen van Flyn en Brenda, alsmede de queen goed gebracht. Vergeleken met de huidige filmshots (soms meer gelikt) vind ik de houterigheid juist de charme van die tijd. In Zwartboek zag ik ook snel opvallende miskleunen(b.v. de arts (Thom Hoffman) die in vuurgevechten nimmer geraakt werd en hele horden Duitse militairen die opgeofferd werden aan het verraad.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 januari 2008, 17:08 uur
Ik ben dol op de historische avonturenfilms met Errol Flynn. Jammer dat deze niet met DeHavilland is, maar Marshall was absoluut geen tegenvaller. Als de film wordt vergeleken met andere Flynn films, is het wel "de zoveelste film". Maarja, dit neemt niet weg dat de film vermakelijk is. Mooie (boot)scènes en een film die niet verveelt! (wat de film Alice in Movieland tussen de extra's deed, snap ik overigens niet. Heeft werkelijk niets met The Sea Hawk te maken, behalve dat de naam Errol Flynn eenmaal wordt gevallen)

aerts007
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 april 2009, 16:39 uur
Gewoon prachtig,

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 augustus 2010, 19:20 uur
neo schreef:
gonnie schreef:

Heb je hem toevallig niet op dvd? En wil je hem niet aan de pakketservice toevoegen? Dit is zo'n film die ik graag wil bekijken maar denk toch niet wil kopen/bezitten...