Peyton Place (1957)

geregisseerd door
Mark Robsonmet
Diane Varsi,
Lana Turner en
Hope LangeAllison MacKenzie kijkt terug op haar leven in een klein stadje in New England waar ze opgroeide ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Onder de godsvrezende buitenkant van het stadje en haar bewoners gaan echter duistere geheimen schuil, die te maken hebben met seksuele aantrekkingskracht, verkrachting, roddels, intolerantie enz. Geen wonder dat Allison naar New York verhuisde.
[permalink] geplaatst op 20 augustus 2002, 20:37 uurGenomineerd voor negen (9) oscars in '57; won er geen een.
3,5
[permalink] geplaatst op 7 november 2002, 1:15 uurLana Turner 1 van de mooiste vrouwen ooit!!
4,5
[permalink] geplaatst op 2 maart 2005, 15:13 uurstinissen schreef:
Lana Turner 1 van de mooiste vrouwen ooit!!
Inderdaad, maar Hedy Lamarr en Gene Tierney mag er ook bij!
2,5
[permalink] geplaatst op 6 november 2006, 1:28 uurPeyton Place lijkt een inspiratiebron te zijn voor Blue Velvet en Twin Peaks van David Lynch. Opgroeiende jongeren in een niet al te grote geïsoleerde Amerikaaanse gemeenschap waarin onder en boven tafel allerlei roddel en achterklep een dramatische motor vormt tussen werkelijkheid en verbeelding in een volwassen wereld vol onvolwassenheid.
Grappig, een van de acteurs uit Peyton Place deed me denken aan een speler uit West Side Story. Zoek zijn naam op IMDb en inderdaad Russ Tamblyn blijkt Riff in de filmmusical gespeeld te hebben. Kijk verder in zijn filmrijtje en ontdek dat Tamblyn ook de rol van Dr. Lawrence Jacoby in Twin Peaks speelde.
[permalink] geplaatst op 6 november 2006, 6:26 uurBASWAS schreef:
...en Lana Turner dan

2,5
[permalink] geplaatst op 7 november 2006, 0:00 uurDogie_Hogan schreef: ...en Lana Turner dan

Wat mij in de eerste plaats in de film Peyton Place deed denken aan Blue Velvet van Lynch was het personage van Selena Cross. Zij deed me qua uiterlijk denken aan het blonde meisje in Blue Velvet dat gespeeld wordt door de actrice Laura Dern.
Verrassend is het dan om een gezicht van een acteur te zien, dan te denken: hé, die speelt toch in West Side Story. Nakijken en dat blijkt dan te kloppen. Verder blijkt hij jaren later ook meegespeeld te hebben in Twin Peaks. Leuk om die uiterlijke lijntjes te ontdekken en ook nog de nodige inhoudelijke overeenkomsten te proeven tussen PP en BV & TP.
Lana Turner is een bekende naam die bij mij verder tijdens het kijken niet dit soort vragen opriep. Mooie vrouw trouwens, een beetje een koel Hitchcock blondje met van dat warme bloed in een korset ingeregen. Moet nodig die oude postbode weer eens twee keer horen aanbellen.
[permalink] geplaatst op 28 oktober 2007, 11:55 uur
4,5
[permalink] geplaatst op 26 februari 2008, 18:54 uurEen geweldige film die vooral 160 minuten lang vermakelijk blijft door de geweldige sfeer en de landschap. Het biedt een mooie kijk op taboes en het leven uit de jaren '40. Wat een schande dat de film geen Oscars won, en dat ondanks maar liefst 9 nominaties!
[permalink] geplaatst op 27 februari 2008, 12:43 uur
4,0
[permalink] geplaatst op 29 augustus 2010, 19:03 uurMooie, nostalgische film over het leven in een klein amerikaans stadje in de jaren 40. Al snel blijkt dat de inwoners met genoeg problemen rondlopen achter hun white picket fences. Voornamelijk sex gerelateerd en de taboe die daar destijds op rustte.
Het stadje op zich ziet er mooi uit, en gelukkig is er aardig wat op locatie geschoten, wat het geheel wat authentieker maakt. Een mooi tijdsdocument dat zeker nog niet verouderd aanvoelt anno 2010.
Als je deze mooi vond, kijk dan ook eens Empire Falls.