Je Vais Bien, Ne T'en Fais Pas (2006)

50 stemmen | gemiddelde 3,67
Frankrijk
Drama
100 minuten
geregisseerd door
Philippe Lioretmet Mélanie Laurent, Kad Merad en Isabelle Renauld
Wanneer ze terugkomt van vakantie hoort Lili, 19, van haar ouders dat Loïc, haar tweelingbroer, het huis verlaten heeft na een heftige ruzie met zijn vader.
Loïc laat niets van zich horen en Lili raakt er stilaan van overtuigd dat hem iets overkomen is. Verteerd door ongerustheid stopt ze met eten. Ze kwijnt weg en wordt uiteindelijk opgenomen in het ziekenhuis. Maar het mag niet baten: ze laat zich verder wegzakken. Tot er uiteindelijk een brief komt van Loïc. Hij verontschuldigt zich dat hij niets van zich heeft laten horen, vertelt dat hij van stad naar stad trekt, leeft van kleine karweitjes die hij hier en daar opknapt, en hekelt zijn vader die hij verantwoordelijk acht voor hun bekrompen leventje. Loïc is dan ook vastbesloten om nooit meer terug te keren.
Lili herstelt, verlaat het ziekenhuis en gaat op zoek naar haar broer.
4,0
[permalink] geplaatst op 30 maart 2008, 3:08 uurWat? slechts 9 stemmen dat kan toch niet!
En dat voor zo'n mooie film!
Dat bewijst nog maar eens dat die hollanders de mooie Franse taal verfoeien...
Errug jammer want je zou deze film echt moeten zien!
1 vd betere Franse films van de laatste 3 jaar...
4,0
[permalink] geplaatst op 9 april 2008, 2:10 uurprachtige franse film met een mooi verhaal. Mélanie Laurent is een lust voor het oog! het einde is verrassend! wat g4uth13r hierboven zegt is waar, maar ik denk dat deze film nog opgepikt moet worden door de "franse film liefhebbers". dus bij deze wil ik deze film tippen als "mooie franse film voor de liefhebber"! een 4!
4,5
[permalink] geplaatst op 8 september 2008, 23:45 uurFantastisch. Zo intensief. Het leek alsof je al een uur aan het kijken was en er was pas een kwartier om. Gewoon beklemmend mooi.
Zonde om er meer van te vertellen. Gewoon zien.
5,0
[permalink] geplaatst op 4 oktober 2008, 10:47 uurFantastisch acteerwerk, beklemmend plot: een van de beste Franse dramafilms van de afgelopen jaren.
2,0
[permalink] geplaatst op 10 oktober 2008, 22:50 uurOverdreven hysterische personages in een film die zichzelf ontzettend serieus neemt en op een pijnlijk expliciete manier "belangrijke" thema's tracht aan te kaarten. De finale plotwendingen zijn bovendien al helemaal absurd, alsof Lioret uiteindelijk helemaal niet wist welke kant hij hiermee uit wilde. 'Je vais vien, ne t'en fais pas' blijft ergens steken tussen drama en thriller, en kan ondanks de verfijnde stijl niet echt boeien. Mislukt!
3,5
[permalink] geplaatst op 19 februari 2009, 12:46 uurDe verrassende ontknoping van deze film komt mogelijks onwaarschijnlijk over. Ge stapt er in of niet.
Hoe dan ook, ondanks deze bedenking, heeft de film mij geboeid : de duidelijke verhaalstijl, de goede, typisch franse, dialogen en de verbluffende manier waarop de acteurs hun rol invullen.
Kad Merad en Mélanie Laurent wonnen verdiend een César.
4,0
[permalink] geplaatst op 11 juli 2009, 23:11 uurNa de film Welcome te hebben gezien van dezelfde regisseur ben ik benieuwd geraakt naar deze film en hij is me zeker niet tegen gevallen. Mooie film, sfeer is goed kortom de film grijpt je.
De laatste tijd heb ik meerdere pareltjes ontdekt van de Franse cinema en dit is er ook eentje van.
Welcome vond ik persoonlijke nog ietsje beter hoewel ik dezelfde waardering voor geef.
4,0
[permalink] geplaatst op 6 november 2009, 13:56 uurFranse top-film gemaakt met een bescheiden budget: mooi intens verhaal, goed geacteerd en knap geregisseerd. De film heeft terecht behoorlijk wat prijzen en nominaties weggekaapt.
1,5
[permalink] geplaatst op 12 februari 2010, 9:35 uurIk heb "Welcome" van Philippe Lioret gezien in de bioscoop en was zéér aangenaam verrast. Helaas kan ik dit van deze film niet zeggen. Het verhaal in "Je vais bien, ne t'en fais pas" vond ik erg onrealistisch (om niet te zeggen absurd). Jammer, want de acteurs (Kad Merad en Mélanie Laurent) zijn prima.