Trail of the Pink Panther (1982)

193 stemmen | gemiddelde 1,94
Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Komedie
92 minuten
geregisseerd door
Blake Edwardsmet Peter Sellers, David Niven en Herbert Lom
Het zesde deel uit de Pink Panther serie, gemaakt na de dood van Peter Sellers met oude fragmenten. De Pink-Pantherdiamant wordt weer eens gestolen van de staat Lugash. Inspecteur Clouseau wordt erbij geroepen, maar het vliegtuig waar de inspecteur in zit verdwijnt en route. De tv-reporter Marie Jouvet gaat op onderzoek uit en interviewt iedereen die inspecteur Clouseau kent. Zij wordt zelf ontvoerd door een maffiabaas die niet wil dat Clouseau gevonden wordt. Maar ze geeft niet op. Is de inspecteur dood of nog in leven? Dat is de vraag...
2,0
[permalink] geplaatst op 26 januari 2008, 19:42 uurAl best lang geleden dat ik deze film heb gezien. Weet in iedergeval wel dat hij niet zo leuk was.
0,5
[permalink] geplaatst op 20 februari 2008, 19:28 uurAlles aan deze film is slecht
2,5
[permalink] geplaatst op 28 februari 2008, 20:16 uurDit zesde deel uit de Pink Panther serie is gemaakt zonder Peter Sellers. Hij bestaat uit oude fragmenten. Das vreemd want dat wist ik niet van te voren anders had ik mijn tijd beter gebruikt. Persoonlijk vind ik het ook respectloos door iemand anders dood nog geld te verdienen. Blake Edwards moet zich schamen ook al heeft hij genoeg redenen waarom hij deze wou maken. Toch moet ik bekennen dat er een aantal klassieke scènes in de film zijn zitten die nu nog grappig en goed in elkaar zitten. Vooral de gevechten met Kato zijn legendarisch. Maar het smaakte zuur en bitter. Nee, ik blijf erbij, dit is respectloos product van de legendarische Peter Sellers die meer verdiende en dat kreeg hij dan ook in de film The Life and Death of Peter Sellers. Laat dit dus links liggen en ga dat eerbetoon zien.
2,0
[permalink] geplaatst op 13 augustus 2008, 20:56 uurDit eerbetoon is niet slecht maar wordt ook nergens echt goed. Gemiddeld is wat er over blijft en de paar fragmenten met Sellers zijn leuk. Alleen voor de fans, al zullen die dit werk ook niet volledig waarderen. Intentie goed, uitwerking gemiddeld.
1,0
[permalink] geplaatst op 24 december 2008, 1:18 uurVreselijk slechte zooi!
Dit was het laatste ''deel'' uit de Pink Panther box die ik heb gekocht, anders was ik hier al niet eens aan begonnen. Nu toch maar even geprobeerd...zonde zonde zonde want wat een meuk.
Eerbetoon aan Peter Sellers? Blake Edwards de regisseur moet zich kapot schamen als hij dit als eerbetoon ziet. Geld verdienen over de rug van een overleden grootheid is gewoon sneu.
De 1e 3 kwartier zijn overigens nog best te doen. Veel oude scene's met Clouseau waarvan een aantal nog best geinig waren. Het 2e deel met dat geinterview en flashbacks is echt dodelijk saai en vervelend en vooral erg overbodig. Nauwelijks tot geen Clouseau meer en daar kijk je de serie toch voor he. Was erg blij toen de film erop zat. Zonde dat Sellers overleed in die jaren, ik had graag nog enkele PP films met hem in de hoofdrol gezien.
Deze film krijgt 1*. Wil je genieten van Clouseau, zet dan de oude delen weer op.
[permalink] geplaatst op 8 februari 2009, 7:58 uurTrail Of The Pink Panther, is helaas nooit geworden wat het had moeten zijn, maar is en blijft toch uniek.
Wat velen niet weten is dat Peter Sellers al aan deze film begonnen was.
De eerste 20minuten van de film zijn dus geen oude beelden, maar de laatste die Sellers in zijn rol als Inspecteur Clouseau opnam.
Zijn overlijden heeft er toe geleid dat het verhaal niet meer kon worden afgemaakt zoals het bedoeld was.
Je kunt je afvragen of je de film dan wel had moeten maken, maar schijnbaar vond men van wel en dus werd het script volledig aangepast en veranderd.
Helaas zonder succes.
Het zijn dan ook met name die 20minuten waar ik de film nog graag voor kijk.
[permalink] geplaatst op 8 februari 2009, 11:05 uurduysterbos schreef:
Wat velen niet weten is dat Peter Sellers al aan deze film begonnen was.
Helaas zonder succes.
Het zijn dan ook met name die 20minuten waar ik de film nog graag voor kijk.
Da's toch niet helemaal waar.
Het zijn niet gebruikte scene's, die kennelijk destijds als niet goed genoeg werden beschouwd, vooral van ..Strikes again en Return...is het meeste gebruikt. Dit kun je ook zien aan de acteurs, die in de scene's zitten.
Dat eerste half uur is idd nog erg leuk om te zien.