There's Only One Jimmy Grimble (2000)

150 stemmen | gemiddelde 3,32

Verenigd Koninkrijk / Frankrijk
Komedie /
Drama105 minuten
geregisseerd door
John Haymet
Robert Carlyle,
Lewis McKenzie en
Gina McKeeHet zit de 16-jarige Jimmy Grimble niet mee. In zijn dromen is hij de sterspeler van voetbalclub Manchester City en is de prachtige Sara zijn vriendin. Maar het voetballen gaat niet zo goed en als Sara verschijnt, klapt hij uit verlegenheid dicht. Op een dag ontmoet hij een mysterieuze oude dame die hem een paar versleten, zoals zij zelf zegt magische, voetbalschoenen geeft van de grote Robbie Brewer, een oud-speler van Manchester City. Jimmy gelooft het maar half, maar al snel raakt hij overtuigd van de bovennatuurlijk krachten van de schoenen. Wanneer Jimmy tot zijn verbazing wordt geselecteerd voor het schoolteam speelt hij de sterren van de hemel en scoort hij het beslissende doelpunt. Vanaf dat moment gaat het bergopwaarts met Jimmy: Sara toont interesse in zijn leven en het schoolteam stevent door Jimmy's uitstekende spel af op de finale van de schoolcup...
MFEO
[permalink] geplaatst op 16 juli 2002, 2:22 uurDe trailer van deze film kun je hier vinden:
link 300k realplayer
andere trailers hiervan kan je eventueel ook kiezen zie:
link
4,5
[permalink] geplaatst op 4 augustus 2002, 17:38 uurStrip: De wondersloffen van Sjakie`heeft hetzelfde gegeven.
5,0
[permalink] geplaatst op 30 december 2002, 20:40 uurMisschien wel een cliche film maar ik heb er toch van genoten
Ook voor de engelse sfeer
3,0
[permalink] geplaatst op 11 maart 2003, 12:24 uurAch, films uit dit genre blijven leuk om te zien.
***
3,5
[permalink] geplaatst op 18 mei 2003, 18:59 uurEen film uit het Europese Pathé huis, en deze vond ik heeeeel goed, en ik ben zelfs geen voetballiefhebber! Deze film is volgens mij ook het bewijs dat wij europeanen best heel goeie familie-sportfilms kunnen maken! Een heel goeie soundtrack is trouwens een extra punt voor deze film!
yolan de wilde
[permalink] geplaatst op 28 september 2003, 17:46 uurdit is de tofste film die ik ooit zag ! echt kei leuk.
4,0
[permalink] geplaatst op 15 februari 2005, 21:47 uurleuk, voetbal en een leuk verhaal, 4 sterren voor ons voetballerke :d
3,5
[permalink] geplaatst op 26 februari 2005, 14:43 uurMooie film met mooie momenten, ik ben een voetballiefhebber dus dat is extra meegenomen.
3,5
[permalink] geplaatst op 20 maart 2005, 9:24 uurAls meneer Lürsen, voordat hij In Oranje maakte, nou eerst even hier naar had gekeken, had hij kunnen zien hoe het wel moet. Erg sympathiek filmpje.
lowhusky
[permalink] geplaatst op 14 juni 2006, 14:09 uurhet wordt een beetje té overdreven, al die doelpunten van die jimmy
[permalink] geplaatst op 18 juni 2006, 9:37 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenHeerlijke Engelse voetbalfilm met een aantal zeer geslaagde grappen. Als ik 1 minpuntje moet noemen vond ik dat bij het winnende doelpunt in de finale Jimmy en zijn gehate vriend wel heel erg vrij stonden.
ikk
[permalink] geplaatst op 22 juli 2006, 13:25 uurAltijd mooi om naar te kijken, dat genre films.
Heb echt genoten van een zo'n mooie film.
Een 4,5 *
[permalink] geplaatst op 22 juli 2006, 15:34 uurpetey schreef:
Strip: De wondersloffen van Sjakie`heeft hetzelfde gegeven.
precies snap ook niet waarom daar nooit een film over gemaakt is. deze film is erg goed als je van voetbal houdt.
lowhusky
[permalink] geplaatst op 14 februari 2007, 15:40 uursavi_7 schreef:petey schreef:
Ik houd niet heel veel van voetbal maar De Wondersloffen van Sjakie is mijn all-time-favoriete strip. Doet me een beetje denken aan Rocky. Sjakie is een loser en dan vindt hij opeens een paar schoenen en dat maakt hem de man. Deze film is trouwens wel vermakelijk maar zeker niet voldoende. De voetbalscènes worden te saai na een tijd en die Jimmy is gewoon saai om naar te kijken (hetzelfde geldt voor de teamspelers). De scènes waarin Jimmy gepest wordt, is ook 3x niks, had veel beter gekund. En de manier hoe hij de schoenen kreeg is ook weer niks. De film heeft verder ook een slecht script, die nog saaier wordt gemaakt door de engelse accenten. Verder zit er volgens mij ook geen muziek in. Heel goedkoop allemaal. De omgeving zag er ook niet uit. 2,5 sterren.
3,0
[permalink] geplaatst op 25 maart 2007, 14:26 uurgoede film, was leuk om een keer te zien.
3,0
[permalink] geplaatst op 29 april 2007, 11:55 uurAardig filmje.. Beetje cliché maar het kan ermee door
3,5
[permalink] geplaatst op 25 juni 2007, 0:25 uurPrima jeugdfilm (met leuke soundtrack) die ondanks de vele verwachte cliche-rijke momenten, een meer dan voldaan gevoel bij de kijker achterlaat. Vooral te danken aan de jonge hoofdrolspeler Lewis McKenzie die een voortreffelijke prestatie levert (blijkbaar voor een opleiding gekozen, alleen nog 3 mini-bijrolletjes, jammer). De vele bij-personages hadden toch iets serieuzer en minder kleurrijk moeten zijn, waardoor de drama-elementen her en der niet het juiste effect wisten te bezorgen. Desalniettemin, een nette 3,5* waardering mijnerzijde.
Eazyfan
[permalink] geplaatst op 2 januari 2008, 13:54 uurDeze film lang geleden gezien met mijn school, ik kan nog steeds niet geloven dat we hiervoor speciaal naar de bios gingen. Ik kan me het nog een grotendeels herinneren, best een waardeloze film eigenlijk. Ik twijfel nog tussen 2* of 2,5*, dan had ik nog liever les gehad dan dit gaan kijken, suf verveeld en ik weet dat ik het einde en alles echt niks vond. Ik ga toch 2,5* geven.
[permalink] geplaatst op 14 april 2008, 10:29 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenVoor 90 cent (!) de dvd op de kop getikt. Soms heb je gewoon mazzel!
Tja, ik ben een groot voetballiefhebber en als kind vond ik de wondersloffen van Sjakie ook een geweldige strip, dus ik kan deze film onmogelijk een onvoldoende geven!
Voor voetbalfans is dit een heerlijk luchtig filmpje voor tussendoor.
Minpuntjes: de voetbalscenes zien er (zoals in zoveel films waarin wordt gevoetbald) wel erg nep uit! Sorry, maar voetbal is een teamsport en Jimmy soleert wel èrrug makkelijk dwars door de tegenstander heen. Die choreografie had ècht beter gekund (wat dat betreft hebben ze het beter gedaan in 'In Oranje'!). En het verhaal is natuurlijk onzettend voorspelbaar!
4,5
[permalink] geplaatst op 22 augustus 2008, 19:26 uurals voetbal liefhebber hoop ik dat er meer van die voetbalfilms komen, jimmy grimble is echt een goed, leuk verhaal, de opnames zijn mooi gefilmd, de personages zijn wel ok, Robert Carlyle, Ray Winstone hebben een leuke rol in de film om Lewis McKenzie in de film te laten slagen, wat dat betreft hebben ze dat goed gecast,
3,5
[permalink] geplaatst op 20 februari 2009, 12:55 uurZelfs als niet-liefhebber van de voetbalfilm moet ik bekennen dat ik genoten heb van de aanstekelijke humor. Op zijn Engels worden de tienerproblemen van de hoofdrolspeler rauw en realistisch vertaald naar een magische komedie. In Oranje, maar dan beter!
3,0
[permalink] geplaatst op 20 februari 2009, 17:11 uurleuke film, maar in de samenvatting staat dat ie 16 is, dat klopt volgens mij niet
3,0
[permalink] geplaatst op 20 februari 2009, 18:58 uurVind het raar dat hij in een team zit met allemaal jongens van wel 5 jaar ouder. Maar goed, toch een redelijk mooie film.
3,0
[permalink] geplaatst op 24 augustus 2011, 15:23 uurToen ik nog wat jonger was heb ik deze film ontzettend vaak gezien. Ik weet nog goed dat we meteen na afloop van deze film altijd zelf naar buiten gingen om te voetballen.
Ook nu kan ik er nog van genieten. Het verhaal is simpel en bij vlagen ongeloofwaardig, maar het boeit zeker. Hoofdrolspeler Lewis McKenzie doet het heel aardig, maar vooral de bijrollen van Ray Winstone, Ben Miller en Robert Carlyle zijn heerlijk. Vooral voor de wat jongere kijker een leuke film.
4,0
[permalink] geplaatst op 22 oktober 2011, 10:43 uureen hartstikke leuke jeugdfilm met een geweldige soundtrack met o.a. Happy Mondays, EMF, Stone Roses, Charlatans, en veel andere bands uit die Madchester periode, maar gek genoeg was deze soundtrack samengesteld door Alex James van Blur. Voor muziekliefhebbers is dat een beetje vreemd vanwege die Oasis uit Manchester en Blur uit het zuiden strijd tijdens de jaren 90. Deze film speelt af in en rond Manchester.
Ook zeer goede acteerwerk van o.a. Robert Carlyle, Gina McKee, en Ray Winstone
Intussen een grote cultfilm geworden, en een aanrader
3,5
[permalink] geplaatst op 22 oktober 2011, 15:23 uurerg vermakelijke voetbalfilm met uitstekende acteerwerk van het jochie.
zit een mooi moraal in de film.
jeugdfilm die zeker ook de volwassen filmkijker zal verblijden.