134.887 gebruikers | 85.687 films | 31.044 regisseurs | 3.507.666 berichten | 4.929.188 stemmen

All Quiet on the Western Front (1979)

Alternatieve titel: Van het Westelijk Front Geen Nieuws

All Quiet on the Western Front (1979)
427 stemmen | gemiddelde 3,25
mijn stem:
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Oorlog / Drama
150 minuten

geregisseerd door Delbert Mann
met Richard Thomas, Ernest Borgnine en Donald Pleasence

In 1914 wordt een groep schooljongens, vol idealen, door hun chauvinistische leraar aangespoord zich bij het leger aan te melden voor de "glorieuze oorlog". Vol vuur en patriottisme zetten zij hun handtekening. De lijdensweg begint tijdens de eerste wrede basistraining en eenmaal op de trein naar het front dienen de eerste verschrikkingen van de frontlinie zich aan. De oorlogsrealiteit wordt langzaam zichtbaar. Een voor een sneuvelen de schooljongens...

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 november 2011, 18:14 uur
In de België heten de publieke zenders natuurlijk best apart met "één" en "Canvas". Daarom noemen veel Nederlanders het maar België 1 en België 2. Vroeger hadden ze nog een beetje de logische namen zoals BRT 1 en BRT 2. Waarom hebben ze eigenlijk die namen verandert ?

Als je het echt verschrikkelijk vond moet je het uiteraard niet kijken. Maar persoonlijk vond ik het altijd een goede en ook best wel aangrijpende film waarin ook nog eens goed in werd gespeeld. De film laat ook best aardig zien wat voor een ellendige en vrede oorlog de 1e wereldoorlog was. Moet echt een hel zijn geweest.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 november 2011, 21:37 uur
Theunissen schreef:

Omdat media al enige tijd geen federale bevoegdheid meer is, maar een bevoegdheid van de gewesten. Er bestaat niets meer zoals de 'Belgische televisiestations'. Er zijn enkel Vlaamse (VRT) en Waalse (RTBF).

Concreet bestaat er ook geen Belgische film meer. Er bestaat geen Belgische filmfonds meer, maar wel een Vlaams filmfonds en een Waals. Artiesten/acteurs/projecten worden niet meer door België gesponsord, maar door Vlaanderen.

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

All Quiet On The Western Front (Limited Editio... (€ 14,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

All Quiet on the Western Front (€ 19,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

All Quiet on the Western Front (€ 19,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 november 2011, 21:59 uur
Het is me wat met het Vlaamse en Waalse gedeelte in België. Ik woon trouwens vlak aan de grens met België en op het werk werken ook een 3-tal collega's uit België (Belgen komen graag in Nederland werken omdat ze daar meer kunnen verdienen, ze willen wel in België blijven wonen omdat dat juist goedkoper is). Die vertellen ook regelmatig situaties die ze hebben meegemaakt als ze in het Waals gedeelte van België komen (daar weigeren ze om Vlaams te spreken als ze horen dat je uit het Vlaamse gedeelte van België komt). Ik moet er best vaak om lachen.

De film bestaat zeker in een gedubte versie maar dan moet je die laten overkomen uit Duitsland (je hebt dan wel geen ondertiteling).

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 november 2011, 21:28 uur
AGE-411 schreef:
....Maar zou deze film niet in een gedubte versie bestaan? Ik denk dat het dan wel kijkbaar zou zijn.

Had je Papillon, Schindler's List, en Spartacus, films die je allemaal een vrij hoger 4 geeft, ook in gedubte versies gezien? ;)

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 november 2011, 2:57 uur
Uzza_Sparta schreef:
AGE-411 schreef:

Schindler's list ... ik vrees dat die ook wel korting zal krijgen als ik hem nog eens bekijk.

Bij Papillion heb ik daar minder last van. Een gevangene associeren we niet direct met Frankrijk, en de Fransheid droop er ook niet meteen af.

En bij Spartacus is het holywoodiaans lijken de reden dat hij slechts een 4,0 krijgt, en geen 4,5. Maar anderzijds zou het niet eenvoudig zijn om de acteurs Latijn te laten spreken.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 november 2011, 10:53 uur
Theunissen schreef:

Ik ben net nieuw hier bij "Moviemeter", en ik vond het vreemd dat ik moest kiezen tussen films op Vlaamse TV en die op de Nederlandse. Ik ben Nederlander en kijk graag en vaak naar Eén of Canvas, maar uiteraard ook soms naar films op een NL zender. Waarom kan je niet voor allebei kiezen?

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 november 2011, 11:15 uur
Waar moet je dan kiezen, op Moviemeter ?

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 november 2011, 16:33 uur
Redelijke oorlogsfilm waarin we een groep jongens volgen die zich aanmelden als soldaat ten tijde van de eerste wereldoorlog. De film ziet er goed uit (zoals de modderige loopgraven) en verveeld niet. Ook het acteerwerk valt weinig op aan te merken. Maar echt aangrijpend wordt het eigenlijk nergens, en dat is toch wel een gemis hier. Een kleine 3 sterren.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 november 2011, 12:43 uur
Goede oorlogsfilm, een remake eigenlijk van een film uit 1930, die beter is dan deze.
Vond deze film een beetje langdradig, een geluk dan nog maar dat hij geen 150 minuten duur zoals wordt vermeld op de hoes maar een half uur minder.
De locaties en decors zijn wel mooi evenals de vertolkingen.
Maar toch raad ik iedereen het origineel aan.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 november 2011, 18:57 uur
Geen slechte film, maar ik had er toch een pak meer van verwacht. Eerste slecht punt van de film is het feit dat de Duitsers Engels praten. Op zich geen enkel probleem (dat komt wel in meerdere films voor), zijnde het niet dat sommige dingen dan toch in het Duits zijn (zoals bijvoorbeeld de zinnetjes op het schoolbord). Dat kwam nogal dom over vond ik. Verder zitten er ook een aantal enorm langdradige stukken in, die echt voor geen meter boeiden. Dan wel weer prima zijn de actiescènes, die keurig en met veel realisme in beeld werden gebracht.