The Guru (2002)

geregisseerd door
Daisy von Scherler Mayermet
Heather Graham,
Marisa Tomei en
Jimi MistryDe Indiase dansleraar Ramu reist naar in New York, waar hij filmster wil worden. Hij doet auditie voor een rol, maar komt er achter dat het een porno-film met actrice Sharonna betreft. Ondanks haar goede advies lukt het hem niet om de rol goed "invulling" te geven. Maar met de tips die Sharonna hem geeft groeit Ramu uiteindelijk uit tot sex-guru.
2,0
[permalink] geplaatst op 5 april 2006, 21:39 uurleuke en "leerzame":p film. opzwepend muziekje ook. best humoristisch
1,5
[permalink] geplaatst op 22 april 2006, 10:52 uurNiet echt een heel leuke film. Soms wel een paar leuke grappen maar viel behoorlijk toch tegen.
1,5 ster
3,5
[permalink] geplaatst op 1 juli 2006, 18:39 uurLeuke film. Al een paar keer gezien en ik blijf hem wel grappig vinden.
(Alleen jammer dat die dvd het nu niet meer doet bij mij, maar eens voor een andere kijken)
[permalink] geplaatst op 6 augustus 2006, 23:38 uurhugohei schreef:
De mix van Bollywood-cliché's en een Hollywoodverhaaltje werkte verrassend leuk, vond ik.
Gewoon een aangename film met behoorlijk veel goeie grappen.
Eens!
[permalink] geplaatst op 25 september 2006, 18:39 uurhugohei schreef:
Gewoon een aangename film met behoorlijk veel goeie grappen.
Mee eens 2,5 maar ik vond somige grappen echt te schuin
jack-sparrow
[permalink] geplaatst op 27 september 2006, 13:36 uurecht een bollywood film in hollywood , inderdaad .
maar slecht is hij niet .
ik geef hem 3.0
3,0
[permalink] geplaatst op 27 september 2006, 18:48 uurIk ga hem vanavond bekijken

hopelijk is het een leuke film
rens_1993
[permalink] geplaatst op 28 september 2006, 7:09 uurgister gekeken. hij was wel leuk en grappig. redelijk acteerwerk en leuke grappen. 2,5 ster
3,0
[permalink] geplaatst op 30 september 2006, 11:58 uurNet gezien echt een hele grappige film
En wat is 'the Guru' lief

ik vind hem de moeite waard.
Je kunt lekker lachen en je aandacht blijft op de film.
3,0
[permalink] geplaatst op 9 oktober 2006, 7:49 uurNou, ik heb hem gezien..
Gelijk de soundtrack gedownload.
Echt een lekker muziekje erbij!
Ik vond het een vermakelijke film, ook lekker vrolijk.
Alhoewel er toch nog problemen kwamen maar dat ging ook weer snel over.
3,5
[permalink] geplaatst op 13 maart 2007, 22:25 uurLeuke film waar je zeker om kan lachen en de muziek is zeker niet slecht en ik heb die soundtrack ook gedownload
3,5 voor deze film

2,5
[permalink] geplaatst op 11 augustus 2007, 14:03 uurWeer een film die half Bollywood/ half Hollywood is, en dat begint me toch echt de keel uit te hangen. Ik heb er nu 4 gezien, en ik wil échte Bollywood zien, niet dit half Amerikaans/ half Indiase gedoe. Ik begin er echt zat van te worden!
Hoewel Marisa, Jimi en Heather wel weer leuk spelen, natuurlijk, en de muziek (Grease

! ) me ook wel weet te pakken. Dat laatste shot vond ik grappig.
4,0
[permalink] geplaatst op 6 september 2007, 14:36 uurThe Guru, deze film heb ik echt grijs gedraaid toen 'ie net uitkwam..
Ik was echt verslaafd (ja, dat is de goede benaming ervoor

) aan de liedjes.... Vooral dat ene liedje 'Chori Chori Hum Gori Se'
Voor de rest vind ik de grappen erg komisch
Ja, dit echt een leuke film die lekker weg kijkt.
2,0
[permalink] geplaatst op 11 september 2007, 11:32 uurHmm, toen ik hem voor het eerst in de bios zag vond ik hem nog wel leuk maar zag em laatst terug en ik vind deze film gewoon matig
3,5
[permalink] geplaatst op 14 september 2007, 17:02 uurIk vond wel een hele leuke film!
2,5
[permalink] geplaatst op 14 september 2007, 19:56 uurgeingige film. Had wel gelijk zin in Grease
2,0
[permalink] geplaatst op 16 september 2007, 22:53 uurDe film is te braaf en voorzichtig om te kunnen boeien. De film had nog wat kunnen worden als het verhaal wat scherper was geweest.
Helaas moest het in het typische Amerikaanse jasje passen voor het hele gezin. Dat de film voorspelbaar verloopt mag ten slotte duidelijk zijn.
1,5
[permalink] geplaatst op 17 september 2007, 0:06 uurAllereerst vond ik de film als film een complete mislukking.
Het enige positieve is de lol die van het hele team afstraalt. Het lijkt allemaal een enorm gezellige boel geweest te zijn, wat de film dan ook een lichtelijk aandoenlijk smoelwerk geeft.
Jammer genoeg is het zelden grappig, erg voorspelbaar en nogal erg flauw geacteerd. 1.5* voor de gezelligheid, verder een erg slechte film.
[permalink] geplaatst op 18 september 2007, 15:09 uurgrappig, maar niet meer dan dat 2*
[permalink] geplaatst op 3 oktober 2007, 20:14 uurStaat de CD van deze film op Musicmeter.nl? Ik kan hem niet vinden...
Leuke muziek in de film!
Eazyfan
[permalink] geplaatst op 24 november 2007, 13:13 uurWel erg deprimerend slecht verhaal, misschien een paar "komische" scenes maar zelfs dan kwam er niet meer dan een glimlachje van terecht. Matig acteerwerk, paar leuke momenten maar zelfs die brachten weinig aan het licht en voegden maar weinig toe aan de film. Ik gun hem nu nog voordeel van de twijfel door net geen 1,5* te geven die hij wel verdiend op zich. Valt me op dat me hier nog geen terechte hoge stem gevallen is en maar goed, 2maal 5* maar die users andere resultaten spreken voor zich en zij zouden moesten ze hier nog terug komen dat aantal wel verderen. 4* kan ik nog verstaan voor deze film als het bevalt om persoonlijke redenen, maar meer dan dat vind ik ook echt overdreven.
3,0
[permalink] geplaatst op 13 maart 2008, 1:33 uurJammer van het einde, niet te serieus nemen deze film.. je weet wat je kan verwachten, dus beetje matig om de film daar op af te kraken, ga 'm dan gewoon niet kijken..
2,5
[permalink] geplaatst op 31 juli 2008, 2:04 uurZo luchtig dat er uiteindelijk niks meer van overblijft. Echt grappig is het nergens en de dramatische ontwikkelingen zijn op z'n zachtst gezegd wat ongeloofwaardig. Wat er overblijft is een olijke pastiche met een knipoog naar Bollywood. Niet zo slecht als ik verwacht had, maar zeker ook niet veel beter.
2,5
[permalink] geplaatst op 1 augustus 2008, 16:08 uurHoe verkracht ik een leuke bollywood film op zijn amerikaans. Welnu, hier bent u.. Ze hebben helaas de plank misgeslagen met deze uitvoering. Tuurlijk zitten er leuke momenten in, maar over het algemeen is het te flauw voor woorden. helaas.
2,5
[permalink] geplaatst op 12 augustus 2008, 17:00 uurDe muziek is leuk en met vlagen zijn de grappen ook wel geslaagd.
1,5
[permalink] geplaatst op 4 september 2008, 16:51 uurVond de grappen wel meevallen en nooit echt een lachmoment gehad dikke 1.5
3,0
[permalink] geplaatst op 6 februari 2011, 17:15 uurDeze film begint erg leuk met de Amerikaanse droom, maar zodra ze beginnen met het goeroe-gedoe gaat de film hard achteruit, met af en toe nog wel leuke momenten erin maar vaak ook wel wat aan de saaie kant. Op gegeven wordt de film dan toch weer leuker. Typisch dan ook een romantische komedie. Het laatste gedeelte is dan ook zeker geslaagd. Grappige knipoog naar Grease en ik vind dat Jimi Mistry het goed brengt. Sympathieke rol en de scènes met zijn vrienden zijn leuk. Jammer dat het toch grotendeels een wat saaie film is geworden. Toch een kleine 3.0.
3,0
[permalink] geplaatst op 11 maart 2011, 14:10 uurOké. Brengt niet echt veel nieuws en is ook zo vergeten, maar wist af en toe wel een glimlachje op m'n gezicht te brengen bij wat muziekmomenten en kijkt ook wel aardig weg.
kleine 3*
[permalink] geplaatst op 3 augustus 2011, 23:27 uurWaarom noemen ze deze ''The guru of sex'' op rtl5? :\