134.887 gebruikers | 85.687 films | 31.044 regisseurs | 3.507.543 berichten | 4.928.957 stemmen

locatie: Films » Mørke (2005) » Info

Thriller
124 minuten

geregisseerd door Jannik Johansen
met Nikolaj Lie Kaas, Nicolas Bro en Lærke Winther Andersen

Deze psychologische thriller vertelt het verhaal van Jacob. Hij onderzoekt wat er precies gebeurd is in de huwelijksnacht van zijn zuster, waarin ze om het leven is gekomen. Hij vertrekt naar de zogenaamde man van haar leven. Maar is die dat wel geweest?

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 juli 2011, 0:37 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
grauwe film die van drama naar thriller transformeert. al vanaf de eerste minuut voel je je ongemakkelijk bij de setting. gaandeweg blijkt de film een loodzwaar thema te dragen. de depressieve sfeer en het acteerwerk zijn sterk. de simpele manier van spanning ontwikkelen (zonder bombarie) is verfrissend. het afwisselend verdenken of vrijwaren van Anker is interessant, het is bijna jammer dat hij het uiteindelijk toch was. ook jammer was het extreem clichematige drugs-in-drinken die je ook nog duidelijk zag aankomen.
ik begon me te ergeren aan het feit dat Jacob niet met zijn verdenkingen en bijbehorende aanwijzingen naar buiten kwam, zeker nadat hij zelf verdacht wordt. een onlogische scriptkeus om ietwat geforceerd de spanning erin te houden. die spanning wordt naar het einde toe ook nog eens onderbroken, zonde.

al met al zeker een aanrader voor de liefhebbers van sobere thrillers.

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 september 2011, 16:51 uur
Ik ben een grote fan van Scandinavische films en series, maar deze thriller vond ik persoonlijk erg tegenvallen.

Het is een heel donkere film, en meer psychologisch dan echt een "actieve" thriller. Wel vond ik de acteerprestaties van Nicolas Bro erg goed.

Zelf zou ik deze film niet aanraden.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Murk (€ 8,99)

Murk (€ 8,99)

Murk (€ 9,00)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 oktober 2011, 10:57 uur
Mooie, duistere, rustig vertelde, beklemmende (claustrofobisch), intelligente psycho- karakterthriller, die de aandacht voortdurend, ook qua griezelige sfeer, weet vast te houden. Het draaiboek is zorgvuldig uitgewerkt en de cast is uitstekend en acteert sterk.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 december 2011, 10:05 uur
Constante spanning: Top
Er gebeurde niet heel veel. Maar doordat het verhaal alle kanten op kon: boeiend. En er wordt prima geacteerd.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 januari 2012, 14:28 uur
Betekent de titel 'moord'' ?

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 januari 2012, 12:02 uur
LoTroPan schreef:
Betekent de titel 'moord'' ?

Nee, het dorpje waar het zich afspeelt heet Mørke.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 januari 2012, 13:08 uur
Sterke grauwe film.

Gisteren deze Deense film op een laat tijdstip aangezet met de intentie om deze film voor de helft te kijken en de andere helft op een ander comfortabel tijdstip verder te kijken maar de film slokte me genoeg op in zijn mysterieuze grimmige sfeer waardoor ik niet meer op de stopknop drukte maar de film af moest zien.

De opbouw van de film vind ik behoorlijk sterk en daarnaast doet het wel originele dingen met de thriller genre en zit het met de spanning helemaal goed.
Het acteerwerk is erg sterk van Nikolaj Lie Kaas en Nicolas Bro.
Vooral Bro zet een sterke rol neer als psychopaat met zijn vriendelijke brave tronie.

Niet alles is perfect en soepel maar daar kijk je makkelijk doorheen.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 februari 2012, 11:49 uur
Had weer hoge verwachtingen na deze enorme hoge rating.
Film begint wel goed en blijft redelijk boeien. Naar mate het einde vordert vind ik het toch wat slapper worden, en ongeloofwaardiger.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 mei 2012, 15:56 uur
Uitermate vermakelijk!

Morke is een film met een zeer boeiend verhaal en ook een zeer interessant verloop daarvan. Het lijkt al snel allemaal duidelijk te zijn maar er zijn momenten waar de twijfel toch overheerst. Dat is echt heel sterk in beeld gebracht en geregisseerd door Jannik Johansen,. De film wordt grotendeels gedragen door het overtuigende acteerwerk van Nikolaj Lie Kaas. Ook de overige acteurs/actrices doen het erg goed.

De kracht van de film is dat de kijker niet weet hoe het nou allemaal zit. Het lijkt zo simpel, het is misschien ook wel simpel maar we blijven toch lang in onwetendheid. Tel daar bij op een grauwe, mysterieuze sfeer en je hebt een topfilm. 4,0*