Voces Inocentes (2004)

Drama / Oorlog
120 minuten
geregisseerd door
Luis Mandokimet Carlos Padilla, Leonor Varela en Xuna Primus
Het verhaal over een 11-jarig jongetje dat in de jaren '80 de wrede Burgeroorlog in El Salvador moet zien te overleven. De jongen moet zich ondanks zijn leeftijd snel bewust worden van de situatie in zijn land en beslissen welke kant hij kiest: die van het leger of die van de guerrilla's.
4,0
[permalink] geplaatst op 15 februari 2007, 23:36 uurAangrijpende film!
frapant dat er niet meer op gestemd is...
5,0
[permalink] geplaatst op 16 mei 2007, 12:50 uurVond het echt een geweldige film!
Zal wel zo weinig op gestemd zijn omdat het geen bekende film is.
[permalink] geplaatst op 21 september 2007, 18:13 uur
4,5
[permalink] geplaatst op 25 juni 2008, 6:46 uurDeze film is niet zo bekend gemaakt door het echte verhaal dat deze film is. Hij grijpt naar je keel dat zoiets kan. Kinderen van 11 jaar dat uit scholen word weggehaald om in oorlog te gaan. Wat op het laatste gebeurt in het waar verhaal grijpt je helemaal dicht, dat zo iets kan gebeuren. Deze film heb ik gezien op prime festival. In het overzicht programma staat er dat ook vandaag, dienen meer dan 300.000 kinderen in de legers van meer dan 40 landen. Deze film is zeer realistis, Het laat zien wat echte oorlog is. Deze film vondt ik persoonlijk de beste film die ik dit jaar heb gezien, hoe hard hij ook is.
4,0
[permalink] geplaatst op 16 november 2008, 20:11 uurOnthutsende film over de ellende van een burgeroorlog.
Realistische beelden die tot nadenken stemmen.
Inderdaad, weinig stemmen, nochtans veel waardevoller dan vele platgelopen, hoogscorende, nutteloze geweldfilms.
4,0
[permalink] geplaatst op 19 juni 2009, 1:42 uurDeze film verdient meer bekendheid!
Ik heb 'Wit Licht' niet gezien, dus ik mag dit eigenlijk niet zeggen (maar ik doe het toch, op intuïtie!): "Wit Licht haalt het niet bij deze film!"
Zeer schrijnend. Luis Mandoki portreteert de kinderen ook ècht als kind, waadoor de boodschap des te keiharder wordt. Deze film zal me wel even bijblijven, denk ik!
Ik moet zeggen dat het daar in El Salvador wel vaak regent! Poeh, hé! Deze film strijdt met Angela's Ashes om de titel:'regenachtigste film allertijden!'
5,0
[permalink] geplaatst op 1 november 2009, 14:44 uurPrachtige film over oorlog, één van de wreedste dingen in de wereld. Niet alleen het concept en het verhaal is goed, alles is ook nog eens tot in de puntjes tot in de perfectie uitgewerkt. En ook het acteerwerk is fantastisch. Hier weet ik niet veel negatiefs over te zeggen !
5,0
[permalink] geplaatst op 13 december 2009, 0:27 uurPoster a - Poster b - Poster a
Hoeveel keer gaat die poster nog verandert worden ?
5,0
[permalink] geplaatst op 13 december 2009, 17:50 uurWat gaan we er mee doen mensen, nu is het weer poster b.
Is dit hier een poster oorlog of iets dergelijks ?
3,5
[permalink] geplaatst op 13 december 2009, 20:59 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenKijk, het kan dus ook authentieker. Voor een film (deels) over kindsoldaten hoeft geen westers gezichtspunt nodig te zijn. Deze verfilming van een autobiografie van een jongen die in de jaren '80, toen de burgeroorlog in El Salvador bezig was, het echt meemaakte.
Erg knap aan de film is dat de film ook de veerkracht van mensen en dan vooral die van kinderen toont. De oorlog om je heen zorgt niet dat je compleet ophoudt met leven. Er wordt nog steeds gespeeld, gelachen en gedroomd.
Enige smetje op de film is dat er zo nu en dan uit de Hollywoodtrucendoos gesnoept wordt, terwijl de film dat nadrukkelijk niet nodig had. Soms iets te veel slowmotion beelden, sentimentele muziek en momenten als het moment dat Chava geëxecuteerd dreigt te worden en last minute ineens gered wordt of kort daarna het moment dat Chava een machinegeweer oppakt maar niet kan schieten op zijn voormalige vriendje hebben heel nadrukkelijk de timing van een hollywoodfilm en voelen daarom juist onecht aan. Iets rauwer en iets subjectiever en ik had de film nog beter gevonden.
4,0
[permalink] geplaatst op 15 januari 2010, 17:44 uurNa het zien van deze recensies had ik hem aangeschaft via amazon. Ik moet zeggen ik heb er geen spijt van. Een mooie film met goeie acteerprestaties. Extra indrukwekkend is natuurlijk dat het verhaal waargebeurd is.