134.887 gebruikers | 85.687 films | 31.044 regisseurs | 3.507.558 berichten | 4.928.981 stemmen

Planet of Dinosaurs (1978)

Planet of Dinosaurs (1978)
7 stemmen | gemiddelde 3,00
mijn stem:
9 jaar angstVerenigde Staten
Sciencefiction / Drama
84 minuten

geregisseerd door James K. Shea
met James Whitworth, Max Thayer en Harvey Shain

Een ruimteschip krijgt onderweg problemen en wordt gedwongen om een noodlanding te maken op de dichtstbijzijnde planeet. Deze planeet lijkt op het eerste gezicht erg op de Aarde en alles lijkt in orde. Maar al heel gauw komen zij erachter dat zij niet de enige levende wezens zijn die hier rondlopen. Deze planeet ziet eruit als de Aarde van ruim 64 miljoen jaar geleden. Het zit vol met hongerige dinosaurussen.

gebruiker
bericht

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 september 2005, 16:18 uur
Beste Dino film ooit gemaakt. Vergeet Jurrasic Park en al die andere films met een vaag verhaal.

Deze film is gewoon to the point. Geen dino's hier op aarde die in de minderheid zijn, en al dat nutteloze gedrabbel eromheen zoals bij o.a. JP.

Hier komen mensen op een planeet terecht die nog zo was als de aarde lang geleden. Groep mensen die moet zien te overleven. Alle populaire Dino's komen langs, en er is zelfs een mooi gevecht tussen een T-Rex en een Stegosaurus.

Dinosaurussen zien er geweldig uit, zeker gezien de tijd dat deze film gemaakt is. Ik ben dan ook wel fan van Stop Motion Animation, op de een of andere manier zien de dinosaurussen daardoor een stuk intimiderender uit als bij de Computer animaties van JP en dergelijke.

En een van de beste stukken van deze spannende film is de geweldige soundtrack. Constant enge en gluiperige melodietjes maken dit geheel een ware topper.

Voor iedereen die hem nog niet gezien heeft, zou ik aanraden deze film op de een of andere manier toch te bemachtigen.

4,5

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 september 2005, 16:55 uur
Ik ben al zeer geinteresseerd in dit soort films, geven me meestal wel een zeer goed gevoel. En jou verhaal heeft me nu toch wel erg nieuwsgierig gemaakt, toevallig enig idee waar ik deze film kan krijgen ?

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Planet Of Dinosaurs (Import) (€ 16,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 september 2005, 17:48 uur
Nou ik keek net even op Ebay omdat ik hem zelf ook wel wou hebben op DVD.

Je kan hem uit Amerika bestellen in Regio 1 DVD. Voor ongeveer 2 / 3 dollar excl. verzendkosten.

Moet je alleen een regiovrije speler hebben.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 september 2005, 11:50 uur
Hmm heb ik niet denk ik...

Jammer, maar ga wel effe goed zoeken want ik moet deze film echt een keer zien! :)

Thx voor informatie!

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 november 2005, 16:15 uur
Al veel gelezen over deze film (en niet alleen op Moviemeter). Zou hem zeer graag eens zien.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 februari 2006, 22:35 uur
Ook ik ben erg benieuwd naar deze film!
Heb ook in een aantal verslagen gelezen dat deze inderdaad nog beter dan Jurassic Park moet zijn...

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 november 2007, 1:44 uur

----

Het verhaal & atmosfeer is veel beter en onderhoudender dan Jurrasic Park. Maar je moet er wel erg in houden dat dit allemaal nog stop motion animation is (vrij oude film).

Persoonlijk vind ik dat bij dit soort films juist een leuk effect hebben. Maar niet iedereen zal het daar mee eens zijn.

Max en Joep
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 januari 2008, 11:59 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
is dit die film waar 1 van de hoofdrolspelers op een gegeven moment door een soort neushoornachtige dino met een punt op zijn neus door zijn buik wordt geboord en dan van een rotspunt afvalt?

Dan is dit namelijk de film die ik me herinner (heb ik echt tig jaar geleden gezien, samen met mijn neef, toen waren we echt nog basisschool leeftijd).
Vond hem toen geweldig.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 maart 2008, 13:07 uur
Klopt, dit is die film.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 januari 2010, 21:03 uur
Matige acteerprestaties maar gezien het low-budget waarmee deze is gemaakt abosuut zeer acceptabele dino-film. Zeker het kijken waard voor iedereen die van B-SF movies houdt.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 februari 2010, 21:18 uur
Hij staat op youtube.. heb in tijden niet zo genoten en gelachen om een film xd wat een chaos