134.887 gebruikers | 85.687 films | 31.044 regisseurs | 3.507.554 berichten | 4.928.973 stemmen

locatie: Films » Monster House (2006) » Info

Animatie / Fantasy
91 minuten

geregisseerd door Gil Kenan
met de stemmen van Mitchel Musso, Sam Lerner en Spencer Locke

D.J. Harvard en zijn twee beste vrienden Chowder en Jenny ontdekken dat het huis van zijn buren in feite een levend monster is, dat bovendien erg boosaardig is. Uiteraard geloven de volwassenen helemaal niets van dit verhaal, dus is het aan de drie vrienden om het huis te stoppen voordat er onschuldige slachtoffers vallen...

gebruiker
bericht

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 oktober 2010, 18:17 uur
Ik snap niet wat iedereen in deze (door mijn ogen) lelijke animatiefilm ziet.

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 november 2010, 0:54 uur
Animatie is matig inderdaad, wellicht komt doordat de film uit 2006 stamt? Lijkt soms net meer stopmotion dan digitaal. Verhaaltje op zich leuk, maar al met al een matige film.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 december 2010, 21:07 uur
al uit 2006?

Toy Story 2 had een perfecte animatie en stamt uit 1998!

Maar ja dat is dan ook wel weer van Disney Pixar,niet erg eerlijk he :D

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 februari 2011, 12:53 uur
meh,

Ik hou niet van deze manier van animatiefilms maken.
Daarnaast ook echt een kinderfilm.
Animatie kan ook voor oudere kijkers interessant zijn, maar dat is deze iig niet.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 april 2011, 17:40 uur
Leuke animatie-griezelfilm over een monster house. Een conventioneel verhaal, maar goed uitgevoerd in de stijl van Joe Dante. De film heeft vooral een lekker sfeertje en de personages zijn ook leuk genoeg. De animaties zien er goed uit, en dragen bij aan de sfeer van de film. Een goeie stemmencast en een actievol einde.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 juni 2011, 17:21 uur
'k Had helemaal geen verwachting van de film, en misschien is de uitwerking niet op en top. Maar ik vond de sfeer helemaal ok en het verhaal toch ook fijn. Eigenlijk dus wel genoten van het filmpje!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 juli 2011, 22:19 uur
Geweldige animatiefilm, echt van begin tot eind vond ik hem ieder geval leuk.

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 oktober 2011, 9:03 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Ik vond dit maar niets....Flinterdun plot, nooit spannend, geen leuke personages en geen briljante animaties. Enkel het camerawerk binnen de 3D animaties viel me af en toe positief op.

Iets bizars dat me opviel: Hoezo al die moeite om een staaf dynamiet aan te steken, wanneer je m toch in een brandende schoorsteen mikt?

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 oktober 2011, 20:23 uur
Best een leuke animatie. Kwam hem per toeval tegen.
Zaten best een aantal sterke grappen in. Vond vooral de scene met de politie agenten bijzonder leuk!
Helaas wordt de film naarmate hij vordert toch wat minder. De spanning is op een gegeven moment weg en de grappige scenes lijken daarmee ook over.

Verder wel gewoon een prima filmpje!

***

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 oktober 2011, 23:03 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Jammer dat deze zo traag op gang kwam. Monster House heeft wel degelijk potentie door de Tim Burtonachtige (bijna) kleipoppetjes en dito verhaal. Het hele stuk met de babysitter en haar vriendje voegen bijvoorbeeld nauwelijks wat toe. Het is alleen een beetje afwisseling. Het spookhuis is wel echt tof gedaan. Het ziet er mooi uit en is creatief bedacht. De tweede helft van de film is daarom best de moeite waard. Een leuk horror animatiefilmpje voor de familie met zowaar nog enkele verrassende wendingen (ik had niet verwacht dat Nebbercracker nog terug zou komen). Niet alle animaties zijn overtuigend, maar een keurige voldoende kan er best van af.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 november 2011, 20:58 uur
Echt gelachen om Chowder!

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 april 2012, 16:24 uur
Redelijke animatiefilm, maar niet meer dan 2,5*.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 april 2012, 21:07 uur
leuke film hoor, ziet er echt goed uit
grappig gedaan vooral dat ene dikke jongetje en die magere politieagent
het verhaal is niet zo denderend
3,sterretjes