@ madmax1:
Leuk dat je e.e.a. hebt opgezocht madmax, en dat het Paterson Colt model ter sprake komt.
Inderdaad een vroeg model met roterende trommel.
Maar..ondanks je sympathieke verdediging van regisseur Boetticher, blijft de stelling dat er foute wapens in 'The Man from the Alamo' werden gebruikt overeind.
N.a.v. je bericht heb ik de film zojuist nog maar eens in mijn DVD speler gestopt, en (aandachtig) helemaal bekeken.
Dat is bepaald geen straf, want het blijft een fijne western.
Met de geweren zat het goed, allemaal "steenslot " voorladers die in die periode thuis hoorden.
De revolvers waren echter allemaal types die pas na de Amerikaanse burgeroorlog op de markt kwamen. Colts en Remingtons, met patronen, i.p.v. de loden bolletjes-kogels die gebruikt werden in de oudere revolvers types.
Die werden van voren geladen, zeer omslachtig.
Geen enkele Paterson Colt in zicht in de hele film.
In een van de filmscènes zie je Glenn Ford in de gauwigheid een patroon in de revolvertrommel laden, van achteren!
Men heeft wel geprobeerd om e.e.a wat te verdoezelen door de acteurs geen patronengordels te laten dragen.
Maar daar kijken de "westernfreaks"(

) toch doorheen, haha.
Bij deze kijkbeurt ondekte ik in een klein rolletje Dennis Weaver nog, als een van de verdedigers van de Alamo.
Was mij eerder niet opgevallen.
Wel nog een tip madmax: liever geen "vertaalmachine" gebruiken bij overname van teksten uit het Engels.
Aan hetgeen daar uit komt is soms geen touw meer vast te knopen.
Dankzij je opmerkingen toch weer van deze film kunnen genieten.