134.867 gebruikers | 85.640 films | 31.032 regisseurs | 3.506.597 berichten | 4.927.459 stemmen

locatie: Films » The Shootist (1976) » Info

Western
100 minuten

geregisseerd door Don Siegel
met John Wayne, Lauren Bacall en Ron Howard

J.B. Books is een oude revolverheld die ontdekt dat hij kanker heeft en nog maar 2 maanden te leven heeft. Hij besluit in een rustig dorpje een kamer te huren van Bond Rogers en haar zoon Gillom, om zo op zijn dood te kunnen wachten. De zoon vind Books geweldig, maar Bond vind hem walgelijk. Books realiseert zich dat hij pijnlijk zal sterven, dus besluit hij nog een laatste keer zijn pistolen te gebruiken.

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 november 2009, 10:37 uur
Apster schreef:
Grove fout van mij, ik lees het nu ook. Ik heb in een ver verleden ooit eens iets gelezen over zijn rol in deze film, maar het is niet helemaal goed blijven hangen dan. Maar goed, het doet voor de rest inderdaad geen afbreuk.

Je kunt niet alles weten en onthouden, is ook geen misdaad wanneer je je eens vergist natuurlijk.
Leuk dat sommigen, zoals 'Barfly', de juiste feiten boven water halen en delen met mede MM gebruikers.
Nuttige site (MM) voor filmliefhebbers dus m.i.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 juli 2010, 12:08 uur
ik vond deze echt goed van hem

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Shootist (€ 7,89)
exclusief € 1,75 verzendkosten

Shootist (1976) (€ 14,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 juli 2010, 13:13 uur
Beslist een waardig 'afscheid' van Wayne.

stinissen
(crew)
avatar van stinissen
4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 mei 2011, 13:05 uur
27 mei 00:50 - 02:25 ARD

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 november 2011, 19:14 uur
De laatste film van John Wayne en ook nog best een goede. Verhaal zit best goed in elkaar en is ook boeiend en op het einde zelfs spannend. De cast deed het goed, de dialogen waren fraai en hetzelfde geldt voor de beelden.