geregisseerd door Robert Altman met Jennifer Jason Leigh, Miranda Richardson en Harry Belafonte
Haar man was zo stom om een klant te overvallen van de eigenaar van de Hey Hey Club in Kansas en zit nu te wachten op een wisse dood bij de clubeigenaar. In een poging hem te redden ontvoert ze de vrouw van een belangrijk politiek adviseur, die zijn macht kan aanwenden om haar te helpen. Omdat er verkiezingen in Kansas zijn, willen de lokale politici de zaak in hun voordeel oplossen. In de Hey Hey Club bevindt zich ook een zwanger meisje van 14 jaar.
[permalink] geplaatst op 20 september 2011, 1:01 uur
Een film uit de latere jaren van Altman die maar al te vaak genegeerd wordt. Ik denk zeker dat de fans van Altman's stijl hier zeker van zullen kunnen genieten. Wat hij doet met dit verhaal is heel interessant: Altman gebruikt de opzet van een politiek drama, maar doorheen de film wordt het duidelijk dat de intenties van alle personages helemaal niet zijn zoals die in het begin lijken.
Ze worden alleszins overschaduwd door het overheersende portret van Kansas City dat Altman hier wil schetsen door prachtige sets van het interieur van de stad en een ophemeling van de muziekcultuur als onderbreking van het drama van de film zelf. Dit drama draait rond de chaos van de verkiezingen in de stad en een criminele bende die deze chaos op indirecte wijze erger lijken te maken.
De film had een meesterwerk kunnen zijn, ware het niet voor de ver ondermaatse prestatie van Jennifer Jason Leigh. Alle andere acteurs konden perfect hun rol dragen, zeker de laudanum sippende Miranda Richardson en de Vito Corleone in 't zwart, Harry Belafonte. Misschien had een langere runtime en een grootser beeld van de politieke situatie mij nog lekkerder gelegen, maar voor wat het is, ben ik heel tevreden met Kansas City.