• 9.369.442 stemmen

Met onder meer: Taron Egerton, Hugh Jackman en Iris Berben

Gesproken taal: Duits, Engels, Noors en Tsjechisch

Releasedatum: 31 maart 2016

Plot Eddie the Eagle

"Win or lose, always aim high."

'Eddie the Eagle' vertelt het verhaal van Eddie Edwards en de weg die hij aflegt om deel te nemen aan de Olympische Winterspelen van Calgary in 1988. Eddie zal daarmee de eerste Engelsman zijn die deelneemt aan het onderdeel schansspringen. Hij is echter wel de underdog door zijn gebrek aan financiële ondersteuning en het feit dat hij een bril moet dragen onder zijn skibril, waardoor hij zo goed als blind is tijdens zijn sprongen.

avatar van ILDIB

ILDIB

Vermakelijk verhaal. Iets te geromantiseerd maar mag de pret niet drukken. Zoals zo vaak zijn de close-up sportbeelden matig. En het slot tussen de coach en alcoholic kost de film een half punt. Nergens goed voor op die wijze.

avatar van Tjikkie24

Tjikkie24

Van begin tot eind met een dikke smile op m'n gezicht gezeten. Gewoon verstand op 0 en genieten van een heerlijke feel good film.

avatar van mrklm

mrklm

Taron Egerton is simpelweg subliem als Michael “Eddie” Edwards, die al vanaf jonge leeftijd droomt van deelname aan de Olympische Spelen. Hij weet zich te onderscheiden als skiër, maar Dustin Target [Tim McInnerny], het hoofd van het Olympisch Comité, vindt hem niet goed genoeg voor het Britse skiteam. Daarom probeert Eddie zich te kwalificeren als schansspringer, ook al heeft hij daar het geld en de middelen niet voor en trainen de meeste schansspringers al vanaf hun zesde! In Garmisch vindt hij een coach in Bronson Peary [Hugh Jackman], zelf een voormalige schansspringer die de verwachtingen niet waar wist te maken. Jackman evenaart Egerton in deze ultieme feelgoodfilm, ook al zijn er voor degenen die zich de Olympische Winter Spelen van 1988 nog herinneren geen verrassingen. Jo Hartley en Keith Allen zijn eveneens prima als Eddies ouders.

avatar van JessicaD

JessicaD

Ik wilde de film zien omdat ik Taron Egerton zo leuk vond in Kingsman: The Secret Service, maar toen de film begon, begon ik te twijfelen. Het begin pakte mij niet direct en dus twijfelde ik of de film überhaupt wel leuk zou zijn. Gelukkig werd het al gauw leuker en interessanter en begon ik daadwerkelijk mee te leven. Egerton zet de rol fantastisch neer en heeft een fijne chemie met Jackman. De film blijkt verrassend leuk te zijn en ook nog redelijk wat humor te bevatten. En dan moet je ook nog eens bedenken dat deze film gebaseerd is op een waargebeurd verhaal!