Sword of Gideon (1986)

22 stemmen | gemiddelde 3,65
Canada / Verenigde Staten / Frankrijk
Actie /
Drama148 minuten / 173 minuten (dvd)
geregisseerd door
Michael Anderson (I)met
Steven Bauer,
Michael York en
Rod SteigerOlympische spelen in München, 1972. Elf Israëlische atleten worden gegijzeld door terroristen, met de gruwelijke afloop dat zij allen vermoord worden. De Israëlische geheime dienst, de Mossad, stelt vervolgens een team samen om de terroristen op te jagen, gevangen te nemen en in sommige gevallen zelfs te liquideren. Grotendeels gebaseerd op ware gebeurtenissen en naar het boek 'Wraak' van George Jonas.
[permalink] geplaatst op 31 maart 2005, 19:28 uurDit lijkt me wel een erg interessante mini-serie. Steven Spielberg komt binnenkort ook met zijn eigen versie van deze gruwelijke gebeurtenis en de grootse klopjacht van de Mossad die daar opvolgde met Eric Bana in de hoofdrol.
Munich (2005) - IMDb
3,5
[permalink] geplaatst op 2 september 2005, 23:56 uurGoede film waar de spanning soms letterlijk te voelen is.
[permalink] geplaatst op 3 september 2005, 1:39 uurVraag ik me opeens af wat figuurlijk voelbare spanning is

Hele historie aan vast trouwens, deze, zonder dat ik 'm zelf gezien heb. Jarenlang (niet constant, maar wel regelmatig) tevergeefs naar op zoek geweest voor de vader van een vriendin. Had ik 'm eindelijk uit de States te pakken, als grootse surprise aangeleverd, bleek de film net sinds die week volop bij FRS verkrijgbaar en reeds gekocht..
3,5
[permalink] geplaatst op 9 oktober 2005, 23:00 uurMaakte inderdaad vrij veel indruk.
3,5
[permalink] geplaatst op 11 augustus 2006, 14:53 uurNa het bekijken van "Munich" heb ik deze film in mijn speler gestopt en ik vond hem beter.
3,5
[permalink] geplaatst op 11 april 2007, 20:10 uurJa beter dan Munich, prima tv-produktie met een fijne cast, spannend en prima gedraaid. 3,5*
3,5
[permalink] geplaatst op 2 mei 2007, 19:21 uurTv-film die weer in de belangstelling kwam toen Steven Spielberg met Munich aan kwam zetten, de laatste versie welke verguisd werd door de auteur (George Jonas) van het boek (Vengeance) waarop de film gebaseerd bleek te zijn.
Sword of Gideon werd daardoor de hemel ingeprezen. Vreemd dus dat tv-zenders deze tv-film niet tijdens die piekdagen uitzonden. En dat de piekdagen voorbij zijn, blijkt wel dat deze tv-film nu voor 1 euro in de Blokker-grabbelton te vinden is (met veel foute info op de dvd-cover, daar zal ik maar over zwijgen).
Sword of Gideon straalt dan ook een typische eighties tv-production uit. De prima cast en het degelijke script zijn spannend en enerverend genoeg om de 3 uur met gemak uit te zitten, maar ja 'degelijk' is niet 'briljant'. Aanradertje, snel gaan grabbelen. 3,5*
4,0
[permalink] geplaatst op 9 juli 2009, 2:52 uurSublieme film, veel beter als munich. Ook de filmmuziek van Georges Delerue is fabuleus.
4,0
[permalink] geplaatst op 19 februari 2012, 21:31 uur