134.883 gebruikers | 85.678 films | 31.041 regisseurs | 3.507.149 berichten | 4.928.399 stemmen

C.S.A.: The Confederate States of America (2004)

C.S.A.: The Confederate States of America (2004)
13 stemmen | gemiddelde 2,73
mijn stem:
Komedie / Drama
89 minuten

geregisseerd door Kevin Willmott
met Fernando Arenas, Sean Blake en Evamarii Johnson

Een satirische kijk op Amerika waarbij je te zien krijgt wat er gebeurd zou kunnen zijn, als het Zuiden de burgeroorlog gewonnen had.

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 juni 2006, 14:29 uur
Deze mockumentary is erg goed uitgevoerd. Een zeer gedetailleerde herschrijving van de Amerikaanse geschiedenis. Wel erg droge kost en ik moest dan ook flink door zetten om hem af te kijken. Ook de hillarische nep reclames tussen door weten je maar met moeite geboeid te houden.

3* voor originaliteit en de gedetailleerdheid van het geheel.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 augustus 2006, 23:07 uur
De reclames tussendoor vond ik eigenlijk het beste van heel C.S.A.
Verder was het weinig boeiend, maar toch vanwege het idee/originaliteit 2,5*

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 september 2006, 15:23 uur
Het idee is goed, maar je moet wel een behoorlijke kennis van de Amerikaanse geschiedschrijving hebben (waar ik dus van gespeend ben) wil je het allemaal een beetje kunnen volgen. Heb je die kennis wel, dan zal dit waarschijnlijk een erg leuke film zijn.

Voor mij als leek op dat gebied, was het echter een beetje moeilijk door te komen. De reclameblokken zijn dan inderdaad nog het toegankelijkst en daarmee de leukste stukjes uit de film.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 juni 2010, 14:14 uur
Ik heb hem geeken met de wikipediapagina erbij; Dat hielp.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 januari 2012, 18:03 uur
Het klopt idd dat je wel wat kennis van de Amerikaanse geschiedenis moet hebben om het verhaal (en dus de afwijkingen van de 'ware' geschiedenis) te kunnen volgen. Maar ik vond het een leuk gemaakte mockumantary, met name de reclames waren idd hilarisch. Wat alleen ontbrak in het verhaal zijn de Europese koloniale rijken uit die tijd: de Caraïben en Afrika waren destijds immers 'van ons.'

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 april 2012, 11:27 uur
een grappige film, over wat zou gebeurt zijn als het zuiden (the confederates) de burgeroorlog gewonnen had.
Een geweldige parodie, waar op het einde besef je dat er eigenlijk niet zoveel anders is verlopen ;)

een aanrader