Father of the Bride (1950)

Father of the Bride (1950)
63 stemmen | gemiddelde 3,44
mijn stem:
Komedie
92 minuten

geregisseerd door Vincente Minnelli
met Spencer Tracy, Joan Bennet en Elizabeth Taylor

Hij ziet eruit als een wrak maar dat is niet verwonderlijk want hij heeft net de bruiloft van zijn enige dochter mee moeten maken. Ter lering ende vermaak vertelt hij ons van de ramp vanaf het moment dat ze de jongen aankondigde.

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 november 2002, 21:27 uur
ach ja deze was ook wel leuk alhoewel ik de humor in de film niet zag. 3 sterren

neo
(moderator)
3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 maart 2003, 21:33 uur
het leuke van deze film is dat de vader, enorm goed gespeeld door spencer tracy, te maken krijgt met maar elke ramp die een huwelijk van een dochter kan veroorzaken. de film barst van de heerlijk chaotische scenes zoals de oefening van de trouwerij in de kerk. 3.5 sterren

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 maart 2003, 23:01 uur
Helemaal met Neo eens. Dit was zo'n film waarvan ik het jammer vond dat ik de remake al gezien had. Ik zat dan ook constant Tracy met Steve Martin te vergelijken. Een vergelijking die hij makkelijk doorstaan heeft overigens.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 maart 2003, 0:13 uur
neo schreef:
...de vader, enorm goed gespeeld door spencer tracy...

Ha, eindelijk krijgt die arme ouwe Spencer Tracy weer eens wat veren in de kont! Sjonge, wat wordt die acteur vergeten op deze site!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 juli 2003, 11:25 uur
Leuke film, met leuke grappen die niet oubollig zijn, die nog wel eens in oude films ziet. Leuk geacteerd door Spencer Tracey, die acteert bijna altijd goed, naar mijn mening. En natuurlijk Elisabeth, die een goede rol neer zet, zoals zo vaak.

En goed geregisseert door de man van Judy Garland, en de vader van Liza.

Allemaal leuker dan de remake.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 november 2003, 18:30 uur
Haarscherpe observatie van de Amerikaanse oppervlakkigheid in komedieverpakking. Prachtige dialogen en een puik scenario van Frances Goodrich en Albert Hackett die de gelijknamige roman van Edward Streeter opnieuw bewerkten. In '91 opnieuw verfilmd. Het vervolg op deze prent heet Father's Little Dividend...

Vandernagel
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 december 2007, 11:43 uur
Een prima film met de uitstekende Spencer Tracy, 1 van de betere acteurs van vroeger.

3,5 sterren

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 november 2008, 17:48 uur
Is mij niet meegevallen, zoals wel meer films van Vincente Minelli. Het blijft allemaal wat oppervlakkig en vlak. Verschillende interessante mogelijkheden - zoals de confrontatie tussen Tracey en zijn aanstaande schoonzoon - worden niet benut. De verbouwing van het huis tot feestzaal komt zelfs heel dicht in de buurt van (flauwe) slapstick. Qua dialogen valt er ook weinig plezier aan te beleven.

Toch zijn er twee echt memorabele scenes die de film boven de middelmaat doen uitsteken. Dat zijn de schitterend vormgegeven en gefilmde nachtmerriescene van Tracey, en daarnaast het moment dat hij zijn dochter weggeeft aan haar aanstaande echtgenoot tijdens de kerkdienst.

Al met al denk ik deze film beter uit de verf was gekomen met een regisseur als Howard Hawks of George Cukor .

niet ingelogd

109.069 gebruikers | 64.647 films | 23.982 regisseurs | 2.516.178 berichten | 3.549.565 stemmen