Il Paese del Sesso Selvaggio (1972)
Alternatieve titels: Man from Deep River, Deep River Savages, Sacrifice!

35 stemmen | gemiddelde 2,75
Italië
Avontuur /
Horror90 minuten
geregisseerd door
Umberto Lenzimet
Ivan Rassimov,
Me Me Lai en
Pratitsak SingharaTijdens een expeditie door de jungle wordt een man gevangen genomen door een barbaarse inheemse stam. Om in leven te blijven moet de man een test ondergaan; overleven in het gebied van de kannibalen.
[permalink] geplaatst op 25 april 2006, 18:46 uurDe moeder der kannibalenfilms. De eerste genrefilm ooit gemaakt en verantwoordelijk voor een hele resem genregenoten met enkele toppers (vooral Cannibal Holocaust, maar ook Cannibal Ferox) als gevolg.
Op zich is Man From Deep River weinig bijzonder. De film bevat zeer weinig gore, in vergelijking met latere kannibalenfilms welteverstaan, en de meest schokkende scènes zijn voornamelijk die met animal-cruelty. Het is ook veeleer een avontuurlijk drama dan een horrorfilm, lijkt mij. Basisidee is dan ook een man die gevangen genomen wordt door een kannibalenstam, maar zich zodoende integreert dat hij uiteindelijk niet meer weg wil. Een romance met een inheemse deerne zit hier natuurlijk voor veel tussen.
Je kan al zien dat met deze film de grondslag is gelegd voor bepaalde elementen die we later in vrijwel elke cannibal flick terugvinden: animal-cruelty, romances met inheemse meisjes en schokkende rituelen. Opvallend aan Man From Deep River is echter dat de locatie een jungle in Azië betreft, en dus niet in Zuid-Amerika zoals dat in de toekomst wel zou zijn. Een beetje vreemd en het is dan ook even wennen om een kannibaal met spleetogen te zien (uiteraard niet racistisch bedoeld).
In ieder geval is dit geen film die je moet zien om z'n shock value of om je grenzen af te tasten. Het is gewoon een soort van historisch document dat je meer inzicht biedt in het ontstaan van het genre en de conventies die er vanaf dan mee gepaard zouden gaan. In die zin dus best waardevol en tevens onmisbaar voor fans van dit bizarre subgenre.
2,0
[permalink] geplaatst op 17 januari 2008, 22:18 uurHij krijgt van mij net geen voldoende. Ik moet wel zeggen dat ik met een te hoge verwachting ben beginnen kijken. Veel meer kannibalisme en gore, maar zoals hierboven gezegd, is het meer een avonturenfilm.
Ondanks mijn verwachtingen, is het niet zo een slechte film, en hij had wat meer punten gekregen moest er niet zoveel animal-cruelty in voor komen.
2,5
[permalink] geplaatst op 9 april 2008, 20:01 uurIets waar ik veel van had verwacht, maar wat me tog al snel tegenviel. Een paar dingen hadden gewoon beter gekunt zoals:
- Minder dieren slachting wat erg zielig was vond ik.
- Meer horror en niet alleen de laatste 10 min. er nog een moorden tegenaan gooien.
- En wat minder seks wat ook erg overdreven was.
Voor de rest is het nog wel een leuke film wat door de mooie omgeving lekker weg kijkt
hoger als een 2,5 kan ik hem jammer genoeg niet geven

2,5
[permalink] geplaatst op 3 september 2008, 23:38 uurWeet iemand hoe de nieuwe NL DVD is van Shock entertainment?
3,0
[permalink] geplaatst op 17 januari 2009, 12:39 uurExploitation schreef:
Weet iemand hoe de nieuwe NL DVD is van Shock entertainment?
Ik vond de Shock dvd van goede kwaliteit.
[permalink] geplaatst op 24 augustus 2009, 16:18 uurik heb hem italiaans gesproken en zonder nl subs gekeken. Ik snapte er dus niet veel van maar aan de beelden kon ik mezelf vertellen dat IK dit een van de mindere kanibalenfilms vind. Ook zijn de dierenslachtingen weer aanwezig iets waar ik van gruel maar er is bijna geen ene kanibalen film waar dat niet in voorkomt.
4,0
[permalink] geplaatst op 25 februari 2010, 0:57 uurZeer, zeer, zeer lang geleden gezien en kon me er eigenlijk niets meer van terug halen.
Avontuur/Horror? Maak van horror maar drama.
Want dat is het toch echt. Het kannibalengegeven is louter bijzaak!
De enkele aktiescenes waarbij bloed vloeit is op één hand te tellen.
Dan is Gibson's Braveheart ook horror.
Het verhaal is simpel: blanke man loopt door de jungle, wordt gevangen genomen door een stam en leert hun cultuur kennen.
Komt een grietje langs etc. etc.
Al met al een hele fijne sfeer. Dat alles op locatie geschoten is is
de belangrijkste factor, maar ook de muziek is schitterend.
Me Me Lay is prachtig en Rassimov met zijn markante kop fijn om
naar te kijken.
Heb deze film uit de kast getrokken, omdat ik zag dit weleens de basis zou kunnen zijn voor Avatar, eventueel jatwerk.
(zag een linkje geplaatst bij Avatar door Reinbo)
Misschien is het zo, misschien is het allemaal wat ver gezocht.
Maar van The man from deep river heb ik genoten en het moge bekend zijn hoe ik over Avat....Ava...Avvv......
4 Dikke sterren voor deze avonturenfilm vol DRAMA!
4,0
[permalink] geplaatst op 27 februari 2010, 0:09 uurReinbo schreef:Leuk dat mij linkje je tot herziening heeft gebracht, maar het was natuurlijk wel gekscherend bedoeld. Net als Avatar is deze film natiurlijk ook gejat van Pocahontas.
Jemig Reinbo, bedankt voor deze herziening, maar ik ga toch echt
geen Pocahontas kijken!!!!!!
3,0
[permalink] geplaatst op 10 juni 2010, 22:35 uurWel de moeite waard.
De term kannibalen doet velen hopen op een gore film maar hier komt men redelijk bedrogen uit. Op 1 kannibalenscène na is het vooral dierenleed dat voor de gore moet zorgen en dat is uiteraard niet ieders ding.
Het is wel een sfeervolle avonturenfilm met de nodige blote vrouwen en een goede dosis drama die, als voorloper van de meer gore kannibalenfilms, toch zeker de moeitte loont om eens te zien voor de genreliefhebbers.
4,0
[permalink] geplaatst op 16 juli 2010, 20:34 uurDe kannibalen voor het eerst op het scherm.
De eerste film waar kannibalen te bewonderen waren. Vond het ook een typische Italiaans Survival Filmpje, in plaats van alleen een "kannibalen filmpje". Best goor filmpje. Er zitten ook wat mooie shots in van de Jungle zoals meestal bij de kannibalen films. 3,0.
2,0
[permalink] geplaatst op 31 augustus 2010, 13:34 uurMet The Man From Deep River legde Umberto Lenzi de fundamenten van het populaire 'jungle' genre. Al heeft de film vooral veel weg van een primitieven-soap, waarin de triviale intriges van het dorpje centraal staan. Het is dan ook een half opgepeuzeld kadaver van een film, waar nauwelijks iets in gebeurt en er werkelijk geen sprake is van een spanningsboog.
Ivan Rassimov is wel geknipt voor dit soort rollen en heeft een verrassend sterke interactie met de prachtige Me Me Lai.
De film geldt helaas ook als grondlegger van de beruchte 'animal cruelty', dat lui stuk vreten van een Lenzi verwerkte zelfs al de desbetreffende scènes in zijn stock footage-festijn Eaten Alive. De wilde stam wordt natuurlijk weer heerlijk 'politically incorrent' voorgesteld, zeker hun seksuele rituelen zijn om het je van te bescheuren.
Op visueel vlak stelt het weinig voor, ik begon me al vlug te ergeren aan overmatig zoomgebruik.
Al bij al, lang niet zo funky of sleazy als ik gehoopt had!
[permalink] geplaatst op 2 oktober 2010, 19:28 uuryeyo schreef:
Hoezo?
2,0
[permalink] geplaatst op 2 oktober 2010, 19:39 uurBijvoorbeeld: als huwelijksritueel wordt een vrouw geblindoekt in een hutje gezet, terwijl haar vrijers haar bepotelen door een gat in de muur. Die scène wordt op de
poster afgebeeld.
4,0
[permalink] geplaatst op 3 oktober 2010, 21:45 uurOke, daar heb je gelijk in. Moet trouwens ook melden dat ik Ivan Rassimov een beetje gay vond.
1,0
[permalink] geplaatst op 16 januari 2011, 15:52 uurHad er heel veel van verwacht, maar helaas was het meer een natuurfilm.
4,0
[permalink] geplaatst op 16 januari 2011, 15:58 uurWel een natuurfilm met heel wat dierenleed

Je moet hier trouwens geen Cannibal Holocaust of Ferox verwachten.
[permalink] geplaatst op 15 april 2011, 17:11 uurgisteren gezien op mijn laptop
de film is best wel nog ok, Me Me Lai terug als mooie inboorlinge
het dierenleed brengt wel geen meerwaarde aan de film.
In principe is deze film op geen enkele manier te vergelijken met de latere kannibalenfilms, met veel meer gore. Het romantische verhaal primeert hier op bruut geweld en rituelen.
4,0
[permalink] geplaatst op 16 april 2011, 17:23 uurWat ook jammer is dat ik direct vier scenes herkende van mangiati vivi, die ik al eerder had gezien.
Zijn natuurlijk de montages die Umberto Lenzi uit deze film in zijn 8 jaar latere film deed. Er zijn nog twee films waarvan er een paar stukken in die film voorkomen (http://www.moviemeter.nl/film/10341 en
Montagna del Dio Cannibale, La (1978). Maar die films heeft hij zelf nooit gemaakt. Lenzi heeft dat eigenlijk gewoon gepikt.
2,0
[permalink] geplaatst op 16 april 2011, 19:53 uurHeeft Lenzi zich in interviews eigenlijk ooit uitgesproken over al dat jatwerk?
4,0
[permalink] geplaatst op 16 april 2011, 22:16 uurDit word volgensmij nooit echt duidelijk gemaakt. iIk denk dat Lenzi niet zo heel veel problemen had met het monteren van die stukken omdat het ook oorspronkelijk Italiaanse films zijn. En ook precies hetzelfde genre, maar dat film wereldje snap ik soms niet helemaal. Ik denk dat Bruno Mattei (ook een Italiaanse pulp regisseur) de meeste problemen had. Dat denk ik omdat hij een film heeft gemaakt, genaamd Cruel Jaws (staat ook op de site) en daar bleek heel wat montage te zijn van de eerste drie Jaws films. Ik denk niet dat je zomaar het klassieke Jaws in een andere film mag monteren.
2,5
[permalink] geplaatst op 11 juni 2011, 18:56 uurLeuk om een keertje gezien te hebben, inderdaad een beetje jammer van het dierenleed.
1,0
[permalink] geplaatst op 18 maart 2012, 18:29 uurChris Seegers in kannibalenland.
Erg zwakke kannibalenfilm met weinig kannibalen actie. Wel weer wat smakeloze animal kilings en veel huppelende toples dames die op de muziek van Love Boot door de Jungle rennen. Saai gebeuren.