The Taking of Pelham One Two Three (1974)
Alternatieve titels: Pelham 1-2-3, The Taking of Pelham 1 2 3

243 stemmen | gemiddelde 3,63
Misdaad /
Thriller104 minuten
geregisseerd door
Joseph Sargentmet
Walter Matthau,
Robert Shaw en
Hector ElizondoVier gewapende mannen gijzelen een New Yorkse metro en eisen 1 miljoen dollar, die moeten worden geleverd in 1 uur, omdat anders de passagiers vermoord zullen worden. Lt. Zachary Garber van de New York City Transit Police moet samenwerken met de burgemeester, de eisen van de kapers en met de doortikkende klok, om zo de passagiers te kunnen redden en de kapers te straffen.
[permalink] geplaatst op 15 augustus 2009, 15:09 uurVandaag komt ‘The Taking…’ misschien verouderd over, is het verhaal in onze ogen cliché en hebben we het ondertussen allemaal al beter en vooral spectaculairder gezien zoals de vele blitse films nu .
Doch vind ik deze film zeer origineel en zeer aantrekkelijk .
Het acteerwerk van Walter Mathau vind ik schitterend .
Vooral het slot is subliem !
Ik geef deze film 4,5*
3,5
[permalink] geplaatst op 20 augustus 2009, 11:59 uurdeze versie vind ik beter in mekaar gestoken dan de nieuwe versie in deze 2009 versie is het einde zeer vlug af gewerkt
4,5
[permalink] geplaatst op 23 augustus 2009, 22:13 uurWaarom eigenlijk wordt er van deze Mooie,Prachtige & Spannende film een replica gemaakt ????
[permalink] geplaatst op 27 augustus 2009, 22:59 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenOnderhoudend.
Maar niet heel sterk. Mijns inziens genoeg sterk, maar had er meer van verwacht. Waarschijnlijk omdat deze classic binnenkort een nieuwe jas krijgt.
Het verhaaltje is summier, echter Matthau trekt een hoop recht. Zowiezo is de vuilbekkende controlcentre prettig. Inclusief papa Stiller. De kapers brengen het er minder vanaf. Gelukkig is onder hen de fijne Balsam. De doorgaans sterke Shaw kon mij hier niet echt bekoren. Zat misschien ook wel een beetje gevangen in zijn zoutloze personage en diens dialogen.
Ondanks een van de meest voorspelbare filmeindes ooit (vanaf de tweede hatsjoe voel je hem al hangen), een leuk wegkijkertje. Met vooral dank aan Matthau en de autorace naar het station.
Goed.
[permalink] geplaatst op 27 augustus 2009, 23:16 uurZinema schreef:
Ondanks een van de meest voorspelbare filmeindes ooit.
Voorspelbaar kan ook eens leuk zijn. Vond ik wel goed. Vraag me af of ze die ook in de remake zouden verwerkt hebben. Misschien wat gekuch ditmaal?
3,0
[permalink] geplaatst op 28 augustus 2009, 2:31 uurBen bang dat die remake helemaal niet leuk zal zijn, maar dat terzijde. Ik gok met je mee op de kuch. Alhoewel, misschien iets met het kraken van een nek of vingers? We rekenen later af.
3,5
[permalink] geplaatst op 4 september 2009, 10:02 uurDeze film illustreert dat een film niet altijd bombastisch hoeft te zijn om te kunnen boeien. En als dat niet genoeg is, ga deze film kijken en daarna de trailer van de remake met John en Denzel, die ook nog eens is geregisseerd door - of all people - Tony Scott, u welbekend van de epilepsie-montage. Eerlijk gezegd hoef ik die remake niet zonodig te zien (maar, Denzel-fan als ik ben, ga ik dat waarschijnlijk toch doen).
Deze film is eenvoudig, ingetogen, maar toch erg spannend. Geen subliem hoogstandje, want daarvoor is e.e.a. te voorspelbaar (na een kwartier wist ik al hoe de allerlaatste scene zou gaan). Maar over het algemeen heeft de film de tand des tijds redelijk doorstaan.
Beter dan de cast trouwens, want werkelijk de hele cast - met uitzondering van die kerel uit The King of Queens - is anno 2009 dood, trouwens. Wel apart.
3.5 sterren
Bart Simpson
[permalink] geplaatst op 24 september 2009, 18:29 uurFilm bestelt bij wehkamp voor €0,- ben benieuwd

4,5
[permalink] geplaatst op 25 september 2009, 22:31 uurEen ander woord voor 0 Euro is toch Gratis ?
Bart Simpson
[permalink] geplaatst op 25 september 2009, 23:12 uurJa, klopt. Alleen op mijn afschrift zal er geen ''gratis'' staan, maar €0,-.
Bart Simpson
[permalink] geplaatst op 27 september 2009, 20:01 uurNou, dan maar even de film kijken

4,5
[permalink] geplaatst op 27 september 2009, 22:44 uurWat vond je ervan ?
Bart Simpson
[permalink] geplaatst op 28 september 2009, 21:25 uurIk heb de film pas vandaag kunnen kijken, dus net gekeken. Een erg leuke, goede en spannende actie film, met grappige en een aantal ''droge'' momenten. Super vermaak!
4,5
[permalink] geplaatst op 29 september 2009, 12:00 uurBen het helemaal met je eens. En vierenhalve ster is ook een prima waardering voor deze film.
3,5
[permalink] geplaatst op 31 oktober 2009, 1:24 uurGoede, typische jaren '70 film. De muziek is formidabel! Balsam, Shaw en Mathau spelen hun rol goed, maar voor mij kwam de spanning die deze film doet beloven niet echt uit de verf. De acties van de boeven zijn voorspelbaar en de politie en de burgemeester lachwekkend. Desalniettemin heb ik me zeer vermaakt en is de 3,5* dik verdiend.
4,0
[permalink] geplaatst op 28 november 2009, 1:20 uurNothing beats the original!
3,5
[permalink] geplaatst op 31 januari 2010, 22:49 uurHoewel ik Tony Scotts remake best wist te smaken toch meer genoten van het origineel. Meer sfeer, luchtiger ook, en met een in mijn ogen veel betere schurk.
Hoe hard Scott ook z'n best heeft gedaan, dat typische seventies-gevoel haalt het makkelijk bij de hippe stijl van de update, en zelfs de humor vind ik een pak leuker. Joseph Sargent houdt het gewoon een stuk gezapiger en simpeler waardoor je de kans krijgt om echt ondergedompeld te raken.
Onderhoudend filmpje. 3,5*
3,5
[permalink] geplaatst op 2 februari 2010, 10:51 uurErg leuk einde nu kijken hoe ze dit in de remake doen .
3,0
[permalink] geplaatst op 2 maart 2010, 19:43 uurDe remake was niet onaardig, maar dit origineel is toch een stuk sfeervoller en beter.
[permalink] geplaatst op 29 maart 2010, 17:03 uurman35 schreef:
Nothing beats the original!
I have nothing more to say (quote van de legendarische Oliver Hardy)
4,0
[permalink] geplaatst op 29 maart 2010, 20:34 uurGelukkig stukken beter als de remake want dat is me toch een shit film.
[permalink] geplaatst op 1 april 2010, 19:58 uurGert P schreef:
Gelukkig stukken beter als de remake want dat is me toch een shit film.
Ik heb mezelf gelukkig jaren geleden afgeleerd Amerikaanse remakes te bekijken, en daar doe ik goed aan denk ik.
3,0
[permalink] geplaatst op 17 mei 2010, 18:08 uurErg sfeervolle jaren 70 misdaadfilm. De sfeer is ook meteen een van de sterkste dingen aan de film. De remake van Tony Scott heb ik niet gezien, maar ik zou eigenlijk niet weten waarom van deze film een remake moest worden gemaakt. Het verhaal is natuurlijk simpel, en het is erg makkelijk uitgewerkt. Acteerprestaties zijn oke. Niet echt hoogstaand, maar de acteurs weten hun rollen opzich prima in te vullen. De film was wel redelijk voorspelbaar, en ook het einde zag je van mijlenver aankomen. Wel nog even een compliment voor de muziek. Die echt heerlijk in de oren klinkt! Vervelen doe je niet tijdens The Taking of Pelham One Two Three. Maar een briljante film is het natuurlijk ook niet.
3,5
[permalink] geplaatst op 6 september 2010, 23:38 uurHier en daar wat traag, maar Matthau blijft fantastisch.
3,5
[permalink] geplaatst op 1 oktober 2010, 19:11 uurIk vond dat de vaart er toch aardig in zat. Zit een lekker hectisch sfeertje in met een verzameling opgefokte New Yorkers. Alleen Matthau is de rust zelve, die goed spel geeft en Shaw kan heerlijk een schurkenrol spelen.
Vakbekwaam werk van Sargent. 3,5*
[permalink] geplaatst op 11 februari 2011, 1:57 uurApster schreef:
Vakbekwaam werk van Sargent. 3,5*
Inderdaad, des te frappanter is het als je erachter komt dat dit dezelfde man is die verantwoordelijk is voor Jaws IV: The Revenge. Onbegrijpelijk zelfs.
3,5
[permalink] geplaatst op 30 april 2011, 23:11 uurIk vond de remake erg goed maar het origineel is toch ook een prima film.
Zat wat meer humor en gemopper in dan de nieuwe versie.\
Verhaal spannend, een prima film.
[permalink] geplaatst op 29 september 2011, 17:53 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenToch wat minder als verwacht. Dacht dat deze wel boven zijn eigen Remake zou uitsteken. Dat valt eigenlijk mee.
Er gebeurt te weinig. Het is allemaal iets te voorspelbaar met het Gesundheid als eerste.
Ook valt Shaw tegen krijgt weinig ruimte. Vond Stiller wel leuk, ken hem eigenlijk alleen maar van King of Queens.
Het zit degelijk in elkaar maar voor mij iets te degelijk.
3,5
[permalink] geplaatst op 22 februari 2012, 14:01 uurToffe klassieker, remake is toch afwijkend van dit origineel.
Dus reservoir dogs heeft hier zijn personage namen vandaan, Mister brown, grey ect.
3,5 ster