132.198 gebruikers | 82.952 films | 30.189 regisseurs | 3.421.487 berichten | 4.774.978 stemmen

locatie: Films » Royal Flash (1975) » Info

Komedie
102 minuten

geregisseerd door Richard Lester
met Malcolm McDowell, Alan Bates en Florinda Bolkan

Terwijl zijn omgeving in Harry Flashman een dappere strijder ziet, is hij in werkelijkheid de lafste soldaat in het leger die de kunst verstaat de schijn op te kunnen houden. Wanneer hij in 1840 de beroemde Spaanse danseres Lola en haar (later nog veel beroemdere) begeleider Otto von Bismarck leert kennen, raakt hij al snel in politieke intriges verzeild.

gebruiker
bericht

quote
3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 januari 2007, 22:01 uur
Ik ben een ENORME fan van de Flashman-serie van de schrijver George MacDonald Fraser. Dit is, voor zover mij bekend, de enige verfilming van een van zijn boeken. Weet iemand waar ik deze film op het internet zou kunnen bestellen? Hij is erg zeldzaam.

quote
3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 maart 2008, 10:59 uur
Gevonden. Een nogal lompe verfilming met helaas een aantal serieuze miscasting issues. Malcolm McDowel is b.v. volstrekt ongeschikt als Flashman, die volgens het boek juist een beer van een vent is. Eigenlijk was Alan Bates (die nu de rol van Bismarck speelt) een veel betere Flashman geweest! Jammer, een gemiste kans.