geregisseerd door John Ford met John Wayne, Lee Marvin en Elizabeth Allen
Drie Amerikaanse zeelieden vestigen zich na de oorlog op een idyllisch eiland in de Stille Oceaan. Er ontstaan echter problemen als een van hen door zijn dochter wordt bezocht.
3,0[permalink] geplaatst op 4 juli 2007, 10:52 uur
Toch nog wel een aardige film. Van Ford en Wayne verwacht je meer, maar het is gewoon een melige film. Van goede humor is er eigenlijk niet te spreken. (m.u.v. van die grappige kinderen)
Ook hier weer veel bar gevechten zonder goeie aanleiding. Het duo Wayne en Allen deed me veel denken aan Wayne en O Hara in Mclintock. Beiden uit hetzelfde jaar en in beiden wordt de vrouw op haar billen gemept.
Ook zitten beide films vol overdreven karakters en soms overdreven acteerwerk.
3,0[permalink] geplaatst op 4 juli 2007, 11:35 uur
Pacino88 schreef: Het duo Wayne en Allen deed me veel denken aan Wayne en O Hara in Mclintock. Beiden uit hetzelfde jaar en in beiden wordt de vrouw op haar billen gemept.
Je weet mijn interesse wel te wekken, zeg. McLintock! vond ik bij vlagen hilarisch, dus moet ik me dan ook maar eens wagen aan Donovan's Reef.
3,0[permalink] geplaatst op 18 oktober 2007, 14:18 uur
Vermakelijke film, melig is inderdaad een juiste benaming. De gevechten zijn, zoals Pacino88 al zei, nogal onzinnig. Misschien bedoeld om een soort van 'stoere mannen imago' neer te zetten ofzo, geen idee, maar ze hadden van mij wel achterwege kunnen blijven, want het sloeg nergens op.
Er is wel chemie tussen John Wayne en Elizabeth Allen, en dat maakt de film amusant. Daarnaast verschillende leuke bijrollen en de setting is ook wel om blij van te worden.
2,0[permalink] geplaatst op 4 oktober 2011, 21:36 uur
John Wayne buiten westerns blijft toch helemaal niet mijn ding. Een mega houten klaas die dan romantisch gaat zitten doen met Elizabeth Allen. De film is verrassend onevenwichtig, maar dat betekent dat de tenenkrommende niet-leukigheid wel werd afgewisseld met vileine onderonsjes en onderhoudende scènes (zoals het waterskieën). Jack Warden had de meest memorabele bijdrage wat mij betreft. John Ford is zijn carrière toch buitengewoon middelmatig geëindigd.