134.862 gebruikers | 85.575 films | 31.015 regisseurs | 3.506.231 berichten | 4.927.088 stemmen

The Sons of Katie Elder (1965)

Sons of Katie Elder, The (1965)
60 stemmen | gemiddelde 3,45
mijn stem:
12 jaar geweldVerenigde Staten
Western
122 minuten

geregisseerd door Henry Hathaway
met John Wayne, Dean Martin en Martha Hyer

Katie Elder had vier zonen. De dag van haar begrafenis keren ze allemaal terug naar Clearwater, Texas, om haar de laatste dienst te bewijzen. Het verhaal heeft een dubbel thema: het gaat zowel over de stoere mannen van Texas als over de dramatische, moederlijke invloed van Katie Elder.

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 juni 2005, 17:17 uur
Vermakelijke Wayne western,maar het verhaal is wel erg magertjes,het hoe en waarom de schurk het op de broers heeft gericht,blijft redelijk onduidelijk.

Al met al wat leuke shoot outs en gevechten,maar zeker geen hoogvlieger.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 augustus 2006, 1:26 uur
Volgens mij heeft is de echte schurk ingehuurd door de persoon die ranche heeft afgetroggeld van hun vader.
En aangezien hun moeder, "Katie", zojuist is overleden komen de 4 zoons natuurlijk op de begravenis en gaan natuurlijk spitten in het hoe en waarom. But correct me if i'm wrong. :)
Had minder van deze film verwacht, is me 100% meegevallen. 4.0*

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Sons of Katie Elder (€ 6,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Sons of Katie Elder (€ 7,29)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Sons of Katie Elder (€ 7,99)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 oktober 2006, 22:02 uur
Mary Katharine Haroney, known as "Big Nose" Kate Elder, was born in Pest (Budapest), Hungary, on 7 November 1850 and died 2 November 1940 in Prescott, Arizona. In between, she was the lover of John Henry "Doc" Holliday, and before she met Holliday, knew Wyatt S. Earp. Kate is also known as Kate Fisher and Mary Cummings. John Wayne made a movie "The Sons of Katie Elder." based on her best known name.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 oktober 2006, 22:07 uur
De makers van Four Brothers hebben vast en zeker zich door deze film laten inspireren.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 november 2007, 20:12 uur
Een zalige western met goede acteerprestaties, drama en actie.

Barfly
(crew)
avatar van Barfly
4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 juli 2008, 4:04 uur
Een prima western.
John Wayne vind ik in deze film zelfs erg goed, net als Dean Martin.
De film ademt western.
Meer dan degelijk in alle facetten; settings, actiescenes, acteerprestaties, muziek en verhaal.
De scene bij de brug vind ik helemaal top.
Na afloop had ik niet het idee dat er al 2 uur opzaten.
Echt een film die het herkijken waard is.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 augustus 2008, 1:46 uur
Ja ik heb nou eenmaal een grote zwak voor westers en vooral die met Wayne in de hoofdrol, dit is dan misschien niet zijn beste film maar ook deze stelde nergens teleur, vermakkelijk verhaaltje, leuke actiescenes en charismatisch spel van de cast maken dit ook weer tot een heerlijke wegkijker.

3,5 sterren

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 augustus 2010, 0:08 uur
Mooie western, goed geacteerd, alleen de (enige) vrouwelijke bijrol sucks, maar die blijft gelukkig beperkt. De film is prachtig geschoten in mooie kleuren (Technicolor) en heeft -zoals het hoort- een waardige DVD release gekregen. De R1-versie die ik keek, is in ieder geval uitstekend.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 oktober 2010, 18:01 uur
Goeie, ouderwetse western met The Duke. Onderhoudend en origineel verhaal, waarvan de tweede helft het spannendst is. Leuke scene ook met Dean Martin en de glazen-oog-truc in de bar. Kleine maar cruciale rol van een jonge Dennis Hopper, die later nog eens in een western van Henry Hathaway zou spelen tegenover John Wayne.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 januari 2011, 23:15 uur
Bij deze film is absoluut maar één genre mogelijk, en dat is natuurlijk western. Dit was in elk opzicht een western. Ik vond het een erg vermakelijk, prima gemaakte film, maar super onder de indruk was ik nou ook weer niet. Van Henry Hathaway zag ik tot nu toe een andere western (True Grit) en die vond ik denk ik wel ietsje beter, ondanks dat ze allebei een drietje krijgen. De film is in ieder geval wel prachtig geschoten en heeft een erg prettige sfeer. Het grootste minpunt vond ik dan eigenlijk het verhaal. Te oninterresant om ruim twee uur mee te vullen. Ook was de vrouwelijk hoofdrol (zoals ik zoveel westerns) niet goed. Maar voor de rest heb ik me goed vermaakt. Vooral dankzij de prachtige technicoler kleuren en ook wel dankzij een goeie Wayne. Waar ik niet zo'n grote fan van ben, maar hij doet het hier prima.