Paradise Girls (2004)

Drama
105 minuten
geregisseerd door
Fow Pyng Humet Kei Katayama, Eveline Wu en Jo Koo
Drie jonge vrouwen: Miki (23), Pei Pei (21) en Shirley (24) wonen op drie verschillende plaatsen op de wereld. Hun op het eerste zicht zorgenvrije levens worden verstoord door mannen, een vriend, een vader en een zoontje. De afzonderlijke reacties van de vrouwen tonen hun vastberadenheid en onbewuste liefde voor het leven die zo kenmerkend is voor hun leeftijd.
4,0
[permalink] geplaatst op 9 februari 2005, 23:13 uurHet beeld. Lange wijde shots, net zoals in Jacky. Daar houd ik van. Er mooie film stijl.
2,5
[permalink] geplaatst op 13 maart 2005, 9:43 uurOm terug te komen op mijn eerste reaktie: verbijsterd over de Nederlandse filmpers die bijna unaniem in zalvende en verheven termen schrijft over deze film. Omdat chinese gezichten hot zijn? Als de 3 verhaaltjes bemand waren geweest door Hollandse vrouwen zou de film waarschijnlijk niet eens besproken worden. 3 slizes of life, naar willekeur te vervangen door 3 andere slizes of life, andere chinezen in ander hoofdsteden en het had vrijwel dezelfde film opgeleverd. Inhoudelijk komt de film niet verder als "chinezen zijn ook mensen". Stlistisch is de film zuiver maar bepaald niet overweldigend. Het zoveelste bewijs dat de Hollandse filmpers geen idee heeft waar ze over schrijft en voor haar betekenisloosheid troost zoekt in onderscheidend, upmarket, liefst kunstzinnige gedrag.
Zoals hier hineininterpretiert wordt, zo kun je ook schrijven over de eminente betekenis van een pakje boter voor het ontstaan van het kubisme. Goedbeschouwd schandalig, volledig vergeven van de waan van de dag en bovenal onkundig! De filmpers dan.
[permalink] geplaatst op 13 maart 2005, 14:34 uurValt nog wel mee vind ik:
Recensies: 13
Positief: 7
Negatief: 1
Gemiddeld: 5
Score: 73,08%
2,5
[permalink] geplaatst op 13 maart 2005, 16:22 uurEn volgens mij hadden veel postive kritieken best wel wat kritiek.
Persoonlijk vond ik het een film waarvan je kon zien dat de makers talent hebben, maar dat het er allemaal nog niet helemaal uit kwam. De verhalen beklijven te weinig en hebben te weinig onderlinge binding om te bevredigen. Drie aardige verhaaltjes, meer niet.
2,5
[permalink] geplaatst op 14 maart 2005, 19:03 uurAch Good Fella, kom mij niet aan met Kummers Zure haringen rapporten. Het heeft de schijn van objectiviteit maar recensies zijn, zeker bij Oene Kummer, vrij voor interpretatie. Hij haalt eruit of stopt erin wat hem belieft. En jij vermeldt niet eens je bron!
3,0
[permalink] geplaatst op 14 maart 2005, 20:32 uurWel bij je bekend begrijp ik, dus wat is je probleem? Je klinkt een beetje gefrustreerd moe'k zeggen..
2,5
[permalink] geplaatst op 15 maart 2005, 18:04 uurInderdaad, gefrustreerd, en terecht ook lijkt me, door journalisten die maar aan klooien, hun vak niet goed verstaan en hun kwalijke persoonlijke hobbies uitleven. Zoals jij ook: schijnbaar objectieve staatjes opvoeren en niet eens vermelden hoe je eraan komt.
[permalink] geplaatst op 1 april 2005, 13:11 uurInteressante discussie, wobro. In principe heb je een goed punt. Alleen, toen ik zag welke films je 5 ***** geeft (de dominee, spy game)...; naar mijn mening aardige films, maar geen absolute toppers... In hoeverre is je smaak wat films betreft goed uitgekristalliseerd?
3,0
[permalink] geplaatst op 5 augustus 2005, 10:38 uurIemand enig idee wanneer deze film in de videotheek komt en/of op koop DVD?
3,0
[permalink] geplaatst op 5 mei 2006, 20:27 uurZelfde verhaal als met Zwarte Zwanen die ook in de catalogus van A-Film staat; nog steeds niks in de planning. Ziet er ook niet naar uit dat dat voorlopig verandert (voor beide niet). Natuurlijk kan een andere maatschappij een gooi doen naar de rechten, maar ik acht die kans klein. Maar ja, zeg nooit nooit ...
3,0
[permalink] geplaatst op 20 juni 2006, 12:05 uurVanaf 31-08 te koop op DVD !
4,0
[permalink] geplaatst op 7 oktober 2006, 19:55 uuraha ok. Nog nergens tegengekomen, maar zal zoeken. Vanavond op tv!
3,0
[permalink] geplaatst op 29 augustus 2007, 20:11 uurIemand enig idee in welke NL plaats(en) deze film is opgenomen!? Ik ben vooral benieuwd waar "Snackbar 't Pleintje" te vinden is, op IMDB staat dat de film in Amsterdam is opgenomen, in de film staat er Ekel, South Holland...weet iemand hier meer over!?
2,5
[permalink] geplaatst op 3 januari 2008, 19:00 uurIn ieder geval is Paradise Girls stukken beter dan het ultra trage en vooral ultra saaie Jacky, Pyng Hu's vorige film. Veel mooier gedraaid vooral, met veel warmere kleuren. Maar echt overtuigen doet ie helaas nog niet. Ben wel benieuwd naar z'n eventuele volgende film. Een stijgende lijn zit er iig in.