Waarschijnlijk heb ik Snoopy eerder opgemerkt dan de strip Peanuts.
Ik kwam een poosje terug een gebundeld boekwerk(je) van Peanuts tegen in de bieb, en dacht waarschijnlijk: Nou ja, leuk, gewoon een bibliotheekboek. Ik begon te lezen in de verzameling Peanuts strips die ik had geleend. En lag in een deuk. Bibliotheekboeken moeten echter wel terug, en dus leverde ik het boek weer in. Maar in de tussentijd was ik er wel geamuseerd door geraakt. Het was geweldig hoe Schulz alles tekende en ik kon en kan me dan ook erg vinden in de strips van Peanuts.
Ik ben een beetje een strip liefhebber. Ik verzamel niet echt fanatiek, maar Garfield kan ik moeilijk weerstaan. En met een vader die de nodige Lucky Luke's en een heleboel Suske en Wiske's (en meer stripboeken) heeft, las ik vooral Suske en Wiske graag en veel in het verleden.
Ik begon op Wikipedia en Google te zoeken naar Charlie Brown, las de Engelstalige versies van de strips online op afbeeldingen, en eerlijk gezegd (ook aan mijn avatar hier en op MSN te zien inmiddels), ben ik gewoon wel een fan te noemen van Peanuts. Afgelopen donderdag zag ik dat deze film uitgezonden zou worden op BBC2, en het leek me waanzinnig cool om hem te zien. Helaas was BBC2 niet te ontvangen op de videorecorder, een feit waarvan ik hevig baalde. En wat doe je dan, als je denkt dat alles kan..? Nou, dan bestel je hem toch gewoon via een webwinkel, heb je hem zo in de bus...
Alles wat ik in het ene boekje van Peanuts gelezen heb, komt naar voren. Charlie Brown is precies zoals ik hem me voorstelde (en al eerder zag in Youtube filmpjes

), en ik lag een paar keer heel erg in een deuk, net als met de strips. En het einde vond ik heeel leuk, ik begon weer eens keihard te lachen.. Wat niet normaal was, nee.
4* voor deze heel erg fijne stripverfilming. En, oh good grief! Een veel te lang bericht gevuld met nutteloosheid.