134.885 gebruikers | 85.681 films | 31.041 regisseurs | 3.507.211 berichten | 4.928.528 stemmen

locatie: Films » Los Sin Nombre (1999) » Info

Horror / Thriller
102 minuten

geregisseerd door Jaume Balagueró
met Emma Vilarasau, Karra Elejalde en Tristán Ulloa

Claudia krijgt na zes jaar een mysterieus telefoontje van haar verdwenen, dood gewaande dochter. Geholpen door een ex-politieman en een journalist start ze een onderzoek naar de ware toedracht van de verdwijning. Dit onderzoek leidt naar duistere gebeurtenissen in het heden en verre verleden. In een verlaten motel vinden ze aanwijzingen die lijken aan te tonen dat Claudia's dochter nog leeft. Maar zijn ze in staat de dochter uit de handen van de duistere machten te redden en het ultieme kwaad te trotseren?

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 mei 2008, 16:50 uur
Balagueró is gewoon een horrortalent. Buiten zijn misstapje met Fragiles nog geen slechte film van gezien.

Ook Los Sin Nombre is weer uiterst sfeervol. Ditmaal erg mooi kleurgebruik en fijne edits. Visueel ziet het er allemaal puik uit. De soundtrack wordt ook weer ten volle aangewend, wat de spanning op de juiste momenten weet op te drijven.

Uiteindelijk is dit meer een mystery/thriller dan een echt horrorfilm, maar wel typisch een filmpje waar ik makkelijk van kan genieten. Erg sfeervol en aangenaam om volgen. Daarbij ook een leuk en passend einde dat weinig afdoet aan al het voorgaande.

Mooie opener voor Balagueró, zo'n beetje het beste wat Spanje op filmgebied al heeft voortgebracht.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 september 2008, 12:30 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
De muziek in deze film was van een hoog niveau. Vooral die sound in het begin, ' in de ondergrondse ' die later tijdens de ontknoping nog terug zou keren.

De zoektocht duurde net wat te lang om echt boeiend te blijven. Tussendoor bleef het gelukkig wel net boeiend genoeg, dankzij montagerushes en het subplot van die vriend die even samen leek te spannen met de sekte maar uiteindelijk bruut vermoord werd. Helaas wel teveel normaal aangewende paadjes waarin ' vrouw op zoek gaat naar verloren dochter en allerlei aanwijzingen interpreteert '. Als de spanning tijdens zulke scenes ontbreekt is het toch wat behelpen en heeft het geheel meer weg van een Duitse krimi.

De climax is gaaf maar komt te laat om de film in zijn totaliteit te redden. Wel ijskoud hoe die dochter haar moeder pijn weet te doen. 3,5*

» Laagste prijs voor deze film op DVD

gratis verzending

exclusief € 1,95 verzendkosten

exclusief € 0,99 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 september 2008, 13:08 uur
ik snapte er de ballen van, alhoewel de sfeer wel erg beklemmend was.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 mei 2009, 11:46 uur
Sfeervol, niet eng maar wel intrigerend. En net als bij Darkness en Fragiles een einde waar ik niet echt weg van ben. Sterk eerste half uur/drie kwartier, maar vervolgens toch wat saaie momenten en een verhaal dat wat stuurloos lijkt te zijn geworden. De uiteindelijke ontknoping vind ik op zich zo slecht nog niet gevonden maar kwam voor mij in die hele setting niet zo tot zijn recht. De bedoelde impact bleef, na de irritatie over het voorgaande kwartier, bij mij uit,

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 juli 2009, 16:06 uur
Stijlvolle thriller in duistere, opzichtige David Fincher modus. Tot driekwart intrigerend. Slotakkoord is echter nogal banaal en teleurstellend. En de psychopaat-in-de-gevangenis-die-even-verteld-hoe-het-zit kennen we nu wel, inclusief tenenkrommend over-acteren. Een gemiste kans dus eigenlijk. Maar wat voor één...

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 juli 2009, 17:37 uur
zat gespannen voor de tv te kijken naar deze film.
hadt het zweet zelfs in mn handen staan.
Echt een mega spannende mystery thriller, want het hier boven aan gegeven horror is het namelijk absoluut niet.
een geweldige film

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 juli 2009, 0:43 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Sfeer is grotendeels in orde, maar echte spanning wekte het niet op bij mij. Vind het verhaal net te lang uitgerekt en gevuld met onnodigheden om daadwerkelijk te blijven boeien.
Ook de acties van de characters kwamen zo nu en dan erg gemaakt over...

--De ex-politieman die zijn vrouw heeft verloren en daarom Claudia ook zo graag wil helpen? Nee, het slaat totaal de plank mis, ook zijn zogenaamde tranen bij de conversatie met Claudia voelden gemaakt en nutteloos aan.
--Het verhaal achter de sekte is ook te gedetailleerd naar voren gebracht met talloze nutteloze feitjes.
--En dan hebben we nog Toni.. Waardeloze toevoeging. Maarja we moeten toch even geforceerd op een dwaalspoor worden gezet, wat overigens totaal mislukt, plus nog een stuk vlees die rondloopt voor de slacht is altijd mooi meegenomen.
--Ex-politieman Massera, die Claudia geforceerd blijft aangeven, dat ze hints heeft gekregen van Santini.. Joh? Totale faal in dialogen.
--Quiroga? Totaal nutteloos. Ze hadden schijnbaar iemand nodig die in beeld gemarteld wordt, wat overigens weinig indruk maakt.
Haalt de vaart uit de film en maakt de conversatie met Santini nutteloos.

Mede dankzij dit alles verliest de film zijn kracht, focus en geloofwaardigheid.

Het plot van de gehele film? (Waarbij het einde natuurlijk het cruciale moment van de film is) Zoals iemand deze in één van de voorgaande posts uitgebreid uitlegd, komt deze interessant over, maar maakt in praktijk in deze film totaal niet impact die je zou verwachten.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 juli 2010, 16:47 uur
hier verslaat spanje nederland met zeker 5-0

Super film,...

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 februari 2011, 16:40 uur
Sfeervolle mysteriethriller waar men wel de gedachten moet kunnen bijhouden om het verhaal te snappen.
Nooit vervelend maar ook niet echt spannend.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 maart 2011, 23:35 uur
Glacius schreef:
Ook de acties van de characters kwamen zo nu en dan erg gemaakt over...

Haalt de vaart uit de film en maakt de conversatie met Santini nutteloos.

Ben het helemaal met je eens. Top hoe je het allemaal perfect beschrijft!