Fantômas - À l'Ombre de la Guillotine (1913)
Alternatieve titel: Fantômas

15 stemmen | gemiddelde 3,66
Frankrijk
Misdaad54 minuten
geregisseerd door
Louis Feuillademet
René Navarre,
Edmond Bréon en
Georges MelchiorVoor de beroemde crimineel Fantômas is geen misdaad te riskant. Als een meester in het vermommen kost het hem geen moeite om Princes Danidoff van haar dure halsketting te beroven. Inspecteur Juve is vastbesloten om Fantômas te pakken om een eind aan zijn misdaden te maken. Tijdens het onderzoek van de verdwijning van Lord Beltham, komt Juve wederom terecht op het spoor van zijn aartsvijand. Hij ontdekt dat Beltham's weduwe een verhouding heeft met een mysterieuze vreemdeling...zijnde Fantômas. Hij weet hem te arresteren en is ervan overtuigd dat niets hem meer van de guillotine kan redden.
4,0
[permalink] geplaatst op 22 december 2006, 10:16 uurAardig filmpje eigenlijk. Uit de beginjaren van de cinema, waardoor de camera natuurlijk nog zeer statisch is. Maar desondanks probeert Feuillade toch al een aantal 'truukjes' uit. Deze thriller/misdaadfilm heeft nog geen Hitchcock-plot, maar het verhaal blijft wel de ganse film door boeien. Ik twijfel tussen 3,5* en 4*, maar zijn historische waarde geeft bij mij toch de doorslag om naar 4* te gaan.
De film is door Gaumont trouwens prachtig gerestaureerd, echt klassewerk!

4,0
[permalink] geplaatst op 31 januari 2008, 19:15 uurTijdje geleden dat ik deze stokoude film gezien heb zeg... Wat me vooral bij is gebleven, was die liftscene en het voor 1913-begrippen ingenieuze plot.
3,5
[permalink] geplaatst op 5 mei 2011, 13:47 uurhet plot is van een behoorlijk standaard pulp-niveau eigenlijk, maar dat maakt het nu juist zo leuk. Ik ga door met de rest van de serie!
4,0
[permalink] geplaatst op 25 juni 2011, 10:16 uurMijn eerste film beneden het jaar 1920.
Bijzonder knap gemaakt zeker voor die tijd.
Aantal dingen vielen mij op die toch knap gedaan waren.
1, de lift scene was gemaakt zonder zwart beeld er tussen als het van verdieping naar verdieping ging.
2.Het kaartje dag leeg was en ineens Fantômas erop kwam staan.
3. De laatste scene waarbij ineens die man verscheen en verdween.
Dat waren dingen waarbij je dacht wow wat knap gedaan.