Tom & Thomas (2002)

geregisseerd door
Esmé Lammersmet
Aaron Johnson,
Sean Bean en
Derek de LintOndanks dat ze in verschillende omgevingen opgegroeid zijn, zonder elkaar echt te kennen, hebben de 9-jarige jongens Tom en Thomas altijd wel vermoedens gehad over elkaars bestaan. Wanneer ze elkaar eindelijk ontmoeten is Tom op de vlucht voor een paar kindersmokkelaars, die Thomas voor Tom aanzien en hem proberen het land uit te smokkelen via een vliegtuig. Tom doet er alles aan om zich weer te herenigen met Thomas.
2,5
[permalink] geplaatst op 16 december 2007, 10:42 uurleuke familie film en goed geacteerd
3,5
[permalink] geplaatst op 16 december 2007, 19:28 uureen hele leuke familie film inderdaad.ik geef het 3,5*
1,5
[permalink] geplaatst op 19 december 2007, 17:24 uurtoen die tijd was het nog kiezen tussen pietje bell en deze.
( pietje bell dus) vond er niet veel aan.
1.5***
2,5
[permalink] geplaatst op 20 juni 2008, 11:26 uurik kan mij herrineren dat ik deze film (volgens mij) in de bios heb gezien, vond er niet zo veel aan
3,0
[permalink] geplaatst op 16 augustus 2009, 16:26 uurvoor kinderen een zeer leuke en spannende film
[permalink] geplaatst op 5 september 2010, 10:32 uurIk heb slechte herinneringen aan deze film. Ik zag hem toen ik rond de 5 jaar was, en herinner me een scene met een of andere griezelige vent die een van de jochies zijn rug liet zien; die vol met littekens zat. Destijds heeft dat best veel impact op me gehad. Wel grappig dat een van de jongentjes nu vooral bekend is door Kick-Ass.
3,0
[permalink] geplaatst op 3 december 2010, 13:33 uurNu in het VK op DVD onder de titel 'The Christmas Twins'
3,5
[permalink] geplaatst op 16 september 2011, 11:21 uurErg leuke film , goed geacteerd, mooi in elkaar gezet.
3,5
[permalink] geplaatst op 4 december 2011, 11:23 uurWarme, sfeervolle film. Ik heb hem ergens midden in de afgelopen week voor 3/4 gezien en kon hem wegens allerlei toestanden pas gisteravond afkijken. De film kent een leuke verhaallijn. Het begint allemaal niet zo heel erg interessant maar dat wordt het wel naarmate de film vordert. Ook zag de film er heel anders uit dan dat ik dacht. Ik dacht dat het een beetje een psychische film zou zijn (zo maakte ik uit de inhoud van mijn hoesje op) maar dat was het zeker niet. Deze is eigenlijk gewoon geschikt als familiefilm. Het acteerwerk was goed en er zitten eigenlijk geen vervelende scenes in de film. De 'vriendschap' tussen Tom en Thomas wordt ook op een leuke manier weergegeven. Erg leuk om te zien, zeker zo rond deze tijd nu het weer langzaam richting Kerstmis gaat. Totaal niet wat ik ervan verwachte, maar het pakte wel goed uit!