134.880 gebruikers | 85.649 films | 31.031 regisseurs | 3.506.941 berichten | 4.928.125 stemmen

The House of the Spirits (1993)

Alternatieve titel: Het Huis met de Geesten

House of the Spirits, The (1993)
228 stemmen | gemiddelde 3,48
mijn stem:
16 jaar geweldVerenigde Staten / Duitsland / Denemarken / Portugal
Drama / Romantiek
140 minuten

geregisseerd door Bille August
met Meryl Streep, Jeremy Irons en Glenn Close

Het verhaal speelt zich af in Zuid-Amerika voor de Tweede Wereldoorlog. De arme Esteban trouwt met Clara en ze krijgen een dochter genaamd Blanca. Esteban werkt hard en krijgt uiteindelijk een groot huis met veel land. Hij wordt conservatief en wordt gevreesd door zijn werkers. Wanneer Blanca opgroeit wordt ze op jonge leeftijd verliefd op een jonge revolutionair, Pedro, die de werkers overhaalt om te vechten voor het socalisme. Het blijkt haast onmogelijk te zijn dat Pedro en Esteban niet tegenover elkaar komen te staan. Esteban probeert om de liefdesaffaire te stoppen, maar na verloop van tijd groeien vader en dochter steeds verder uit elkaar.

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 juli 2010, 11:30 uur
Gisteravond gekeken. Een hele mooie film die zeker wat meer aandacht verdiend. Weinig stemmen :? Anyway: de vrij populaire en bekende cast deed het fantastisch. Echt, de acteerprestaties waren van top niveau, met als hoogtepunt Meryl Streep ^O^ Voor de rest was het gewoon een erg mooie film met een mooi verhaal, wat nergens echt spannend word of wat bouwt naar een einde of climax. Maar ach, dat is misschien ook meer het genre hé. Laten we zeggen dat romantiek me niet echt ligt. Toch een bovengemiddeld filmpje. 3,5 ster, mede dankzij Meryl Streep en de waanzinnig mooie beelden van de landschappen.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 oktober 2010, 21:11 uur
Lang geleden gezien in de bioscoop. Erg goed verhaal en vooral omdat het over verschillende generaties gaat! Dramatisch, romantisch, spannend en vrolijk. Alles zit in deze lange, maar zeer goede film. Normaal kijk ik niet echt naar dit soort films, maar dit is een aanrader!

» Laagste prijs voor deze film op DVD

House of the Spirits (€ 7,49)
exclusief € 0,99 verzendkosten

House of the Spirits (€ 7,99)
gratis verzending

House Of The Spirits, The (€ 7,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 april 2011, 22:40 uur
Ik vond het een prachtige, goed geacteerde film, vooral is Glenn Close indrukwekkend.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 april 2012, 19:38 uur
Mooie speelfilm die rustig de tijd neemt, goede karakterrollen.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 mei 2012, 17:03 uur
De verfilming naar het bekende epos (met diverse gezichten en een complex plot) van Isabel Allende is een echte literatuurverfilming geworden. Hoewel de regisseur geslaagd is om zes decennia, vol gevoel, hartstocht en emotie, transparant en geloofwaardig op het witte doek vast te leggen (hetgeen niet eenvoudig geweest moet zijn), is hem dat met de ziel van het verhaal minder gelukt. De cast is kolossaal en de beelden van exotische landschappen en huizen spreken tot de verbeelding.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 mei 2012, 17:20 uur
Deze moet ik eens herzien. Lang geleden dat ik de film gezien heb, maar toen vond ik hem geweldig.