Q & A (1990)

geregisseerd door
Sidney Lumetmet
Nick Nolte,
Timothy Hutton en
Armand AssanteMike Brennan is een doorgewinterde flik bij de Newyorkse politie, die meent dat hij zich alles kan veroorloven. Zo lokt hij een drugdealer in de val en schiet hem neer, zonder dat er sprake is van wettige zelfverdediging. Kevin Quinn, hoofd van de misdaadsectie, beveelt een Questions & Answers-onderzoek (Q & A) aan naar de dood van de dealer. Tijdens het onderzoek blijkt iedereen een tegenstrijdige mening te hebben over de omstreden agent.
3,5
[permalink] geplaatst op 24 december 2001, 18:18 uurWaanzinnig acteren in boeiende film.
3,0
[permalink] geplaatst op 24 december 2001, 18:22 uurgoed acteerwerk en goed geregisseerd.de film heeft een gemiddeld verhaal,wat gecompenseerd wordt door het goeie acteerwerk.3 sterren
1,5
[permalink] geplaatst op 21 augustus 2003, 1:54 uurVermaak zat niet in deze film, alleen pure verveling. Ik vond hem na een dik half uur al saai, maar ik kijk een film altijd af als ik hem voor de eerste keer zie. Het had van mij wel een uur korter gemogen. 1 ster.
4,5
[permalink] geplaatst op 11 oktober 2003, 14:19 uurU-96 schreef:
Daar snap ik nou niets van: in het begin van de film worden de complexe ethnische en justitiële verhoudingen in New York juist heel mooi in beeld gebracht. Als je nou had gezegd dat je het einde een beetje tegen vond vallen, had ik dat beter kunnen begrijpen. 3.5 sterren
3,5
[permalink] geplaatst op 23 oktober 2003, 20:31 uurRauwe politiefilm die New York verbeeldt als pure corruptie en verloedering. Ondanks de epische pretenties die regisseur Sidney Lumet koesterde, hapert de film af en toe wegens de vele, onduidelijke subplots. Nick Nolte daarentegen is onovertroffen als onverdraagzame bruut. Ook Armand Assante brengt het niet slecht vanaf als de gladde onderwereldbaas...
2,0
[permalink] geplaatst op 17 november 2003, 18:15 uurik vond hem ontzettend tegenvallen, een trage, niet boeiende film.
de film wordt alleen een beetje gered door het goede acteerwerk.
4,0
[permalink] geplaatst op 16 juni 2005, 8:15 uurGoede film, maar die tenenkrommende popsong van Ruben Blades onder de begincredits is heeeeeeeeeeel fout.
3,0
[permalink] geplaatst op 11 februari 2008, 19:18 uurEen klassieke politiefilm met een donkere sfeer. Goed acteerwerk zorgt ervoor dat de film blijft boeien tot het einde. Prima vermaak tijdens een avondje op de bank.
4,0
[permalink] geplaatst op 28 augustus 2009, 12:44 uurArmand Assante speelt de rol van z'n leven en redt zo de hele film.
die scene in de verhoorkamer aan het begin van de film bezorgde me meerdere keren kippenvel.
als assante en nolte er niet in hadden gespeeld, was het cijfer denk ik aanzienlijk lager geweest!
3,5
[permalink] geplaatst op 12 februari 2011, 8:59 uurBen benieuwd ken de film niet.
3,5
[permalink] geplaatst op 17 maart 2011, 18:35 uurBest een spannende film met een redelijk verhaal.
Er werd wel goed geacteerd en zeker Nolte en Assante.
3,5 ster
[permalink] geplaatst op 11 augustus 2011, 1:11 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenGoeie politiefilm waarin een publieke aanklager moet bewijzen dat een agent een drugdealer neerschoot uit zelfverdediging. Een goed verhaal met een geloofwaardig einde waarbij de hele zaak in de doofpot wordt gestopt. Qua onderwerp duidelijk een film van Sidney Lumet, maar zeker niet zijn beste. Toch nog een 3.5 voor het uitstekende acteerwerk van Armand Assante en vooral Nick Nolte als de racistische en vloekende agent.
4,5
[permalink] geplaatst op 14 maart 2012, 19:33 uurjames_cameron schreef:
Word er vooral moe van dat het nummer een keer of dertig terugkomt in de film...