132.153 gebruikers | 83.018 films | 30.168 regisseurs | 3.419.915 berichten | 4.772.306 stemmen

locatie: Films » John Q (2002) » Info

Drama / Thriller
116 minuten

geregisseerd door Nick Cassavetes
met Denzel Washington, Robert Duvall en Ray Liotta

John Q. Archibald is een hardwerkende arbeider die samen met zijn vrouw Denise en zoontje Mike een hecht gezin vormt. Ondanks hun penibele financiële situatie, weten ze het hoofd net boven water te houden. Maar dan wordt Mike ernstig ziek. Hij kan alleen overleven met een donorhart. John Q. kan de ingreep echter niet betalen en zijn verzekeringsmaatschappij wil hem ook niet helpen. John is ten einde raad en gijzelt uit pure wanhoop de spoedafdeling van het ziekenhuis.

gebruiker
bericht

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 juni 2011, 21:20 uur
errug goede film! ben hem nu aan het kijken voor de eh.. zoveelste keer :-)
heel realistisch en goed geacteerd.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 juni 2011, 22:33 uur
Deze film sleept je mee in de emotie van de vader. Erg geloofwaardig geacteerd door Denzel.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

John Q (€ 4,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

John Q (€ 4,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

John Q (€ 5,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 juni 2011, 23:30 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Zeer geslaagde film,

John Q geeft in deze film aan hoe geweldig geldlustig de wereld is geworden en laat je jezelf ook afvragen waar we nou allemaal mee bezig zijn. Ik merkte zelf ook dat je al heel vroeg in de film sympathie krijgt voor John. Ik begon mij ook af te vragen wat hij eigenlijk verder nog voor een opties open had staan. heel goed dat ze in het begin van de film laten zien hoe hij tot het uiterste gaat om geld bij elkaar te brengen. Doordat alle mogelijkheden zo ongeveer weg gestreept zijn hebben ze het had je dit niet op een andere manier op moeten lossen gevoel vermeden. Sterker nog ik kreeg zelfs begrip voor hem. Ik hou wel van dit soort films er wordt een situatie genomen waar normaal heel zwart wit over wordt gedacht, zo van die zijn goed en die is of zijn slecht. Deze wordt hierna uitgewerkt op een geweldige manier. Je krijgt begrip voor de dader en de rest van de mensen krijgt ook sympathie voor hem

De muziekkeus Daarentegen vind ik ronduit belabberd. En dan met name het stukje dat hij in het begin het geld bij elkaar probeert te krijgen en door de bank loopt verbeter me als dit niet de bank was. De muziek sluit totaal niet aan bij de film, dit had ik op meerdere momenten.

Acteerpreataties waren natuurlijk geweldig en dat is denk ik ook wat deze film gered heeft. Hij weet heel goed en snel sympathie op te wekken. Iets dat niet veel acteurs kunnen.

Het acteerwerk van de gijzelaars vond ik goed genoeg alleen niet om over naar huis te schrijven. Wat ik heel fijn vond is dat ze de gijzelaars niet ontzettende cliché karakters hadden gemaakt. Dit zou de film ontzettend verlaagd hebben.

Kortom: goede film, goed geacteerd, mooi netjes uitgewerkt

Welverdiende 4*

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 juli 2011, 19:38 uur
Absoluut geen slechte film. Het verhaal steekt goed in elkaar. En Washington speelt zijn rol als wanhopige vader overtuigend. Soms vond ik de film wel net een tikkeltje te sentimenteel. 3 Sterren.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 augustus 2011, 19:12 uur
Een fraai onderwerp, maar niet perfect uitgewerkt. Acteerwerk niet slecht, maar hoe verder de film voort loopt hoe ongeloofwaardiger het wordt. Het is me toch allemaal te Amerikaans en dat werkt denk ik voor de meeste niet zo. 3*

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 oktober 2011, 14:21 uur
Goeie film. een verhaal wat me echt raakte. en kwam geloofwaardig over. Echte aanrader als het aan mij ligt.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 december 2011, 22:51 uur
Prachtige film, met goed acteer werk. :)

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 december 2011, 0:18 uur
Weinig bijzonder. Lijkt tevens voor televisie gedraaid te zijn.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 december 2011, 23:12 uur
Leuk filmpie wel...

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 december 2011, 12:51 uur
Beetje een veilig, sentimenteel filmpje.
Je krijgt een aantal standaard clichés voor je kiezen en door de hoge mate van voorspelbaarheid is de spanning ook helemaal nergens te bekennen.
De pogingen die gedaan worden om tranen te trekken slagen totaal niet. Daarvoor heb je een band nodig met de personages en die kreeg ik absoluut niet.

Het acteerwerk van Denzel is wel in orde maar zijn vrouw & kind lieten toch wel een paar steekjes vallen. Duvall & Liotta draaien op de automatische piloot, dus degelijk.

Matig, standaard en vlak als een pannenkoek. Ik ben de film nu na een paar dagen al bijna weer vergeten.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 december 2011, 16:55 uur
Echte amerikaanse "trachten-tranen-te-laten-vloeien" . Ondanks puik acteerwerk van Denzel Washington, toch niet helemaal overtuigend. Te voorspelbaar, te veel opgeklopte drama.
Maar ondanks dat toch wel ontspannend om naar te kijken.
Eigenlijk zat er veel meer in....

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 december 2011, 17:38 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Eigenlijk een echt schaamtelijk stukje Hollywood sentiment dat zo strak opgeblazen is dat je er niet meer in gelooft. Hij wacht op een mirakel van God, en natuurlijk doet zich dat mirakel voor . Het tegengestelde zou me verbaasd hebben.

De ene emo-scène met het traantje in het oog volgt het andere op. Gelukkig gaf de reflectie over het uitsluiten van financieel zwakkeren in het gezondheidssysteem de film een nuttig uitgangspunt. Jammer dat het op zo'n Jerry Springer-achtige manier gepresenteerd werd met die hele media show buiten het hospitaal. Verder ook Denzel en Duvall in rollen die me minder aanspraken.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 december 2011, 19:58 uur
Prachtige, aangrijpende film!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 december 2011, 19:32 uur
'k Vond het nog een goeie film. De film toonde hoe slecht het met de ziekenzorg in Amerika is gesteld. Ook goed geacteerd van Denzel Washington.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 januari 2012, 18:09 uur
Film schets de in het nauw gedreven burger die zijn laatste strohalm aanklamt vermits de bureaucratie hem contanst in de steek laat.
Pakkend tot en met. Grappig bij momenten en fantastisch goed vertolkt.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 januari 2012, 17:30 uur
Emotierijke film is één grote aanklacht tegen het zieketekostenstelsel in de Verenigde Staten. Het kan geen toeval zijn dat de regie én de voornaamste rollen in handen zijn van als progressief bekend staande mensen (de zgn. "liberals").
Het zorgvuldig opgebouwde scenario en de strakke regie maken dit tot een erg spannende film. Prima geacteerd bovendien door Denzel Washington en vooral Kimberly Elise.