Sometimes They Come Back (1991)

158 stemmen | gemiddelde 2,51

Horror /
Drama97 minuten
geregisseerd door
Tom McLoughlinmet
Tim Matheson,
Brooke Adams en
Robert RuslerJim Norman keert terug naar zijn geboortedorp om les te gaan geven. In zijn jeugd is zijn broer vermoord door tuig, die bij dezelfde gebeurtenis omkwamen. Nu, 30 jaar later, komen enkele van zijn studenten hem wel heel bekend voor...
2,0
[permalink] geplaatst op 15 april 2011, 1:08 uurTegenvallende Stephen King verfilming waarin een leraar terugkeert naar het dorp waarin hij is opgegroeid. En waarbij een gebeurtenis uit het verleden hem letterlijk achtervolgt. Niet spannend, soms onbedoeld grappig, maar vooral simpelweg saai. Ook het acteerwerk laat nogal te wensen over en zorgt ook voor een aantal onbedoeld grappige momenten.
1,0
[permalink] geplaatst op 4 juli 2011, 12:51 uurEn weer is er een regisseur die de verhalen van Stephen King niet goed op het witte doek weet te zetten! Jammer!
2,5
[permalink] geplaatst op 23 januari 2012, 19:12 uurDeze eens bekeken en 'k had er iets meer van verwacht. De film begint nochtans veelbelovend en redelijk mysterieus, maar hoe meer de film vorderde, hoe minder hij werd. Misschien kwam het ook een beetje door de minder geslaagde make-up, maar echt overtuigend was het allemaal niet. Ook jammer dat ze nogal erg melodramatische muziek hebben gebruikt. 'k had eigenlijk ook wel een beetje een ander einde verwacht.
'k vind het wel niet echt een typische Stephen King. De film is een mengeling van drama en horror, al valt het horrorgedeelte heel erg mee.
Nu, superslecht was de film zeker ook niet, maar het is zeker ook geen meesterwerk. Toch blij dat 'k deze eens heb bekeken, maar 'k hoef hem niet meer terug te zien.
1,5
[permalink] geplaatst op 3 maart 2012, 8:50 uurdomme film, ongeloofwaardig, vergezocht, nooit spannend, slecht verhaal
vol flashback om er vervolgens weer allemaal onzin in te stoppen
deze film is nergens goed voor, ja toch wel, voor de bankrekening van broodschrijver King
en zijn kornuiten
1,5 flashback
3,0
[permalink] geplaatst op 9 maart 2012, 23:58 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenDe films van Stephen King zitten vaak erg onlogisch in elkaar. Enorm veel plotholes, ook in deze film. Waarom kunnen bepaalde personen die punks zien en anderen niet?
Het einde is vrij moralistisch. Ook de cliché opstelling van goed en kwaad komt erg gedateerd over (de punk die in brand schiet als hij de kerk betreed).
Er zat wel wat spanning in de film en de scène met de maskers was wel een hoogepunt qua sfeerschepping. Voor de rest geen hoogvlieger.
1,5
[permalink] geplaatst op 10 maart 2012, 10:11 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenFriday the 13 th schreef:
dan begrijp ik je hoge waardering niet van 3,0 sterren?
3,0
[permalink] geplaatst op 11 maart 2012, 15:36 uur3 sterren vind ik niet al te hoog. Dat is net boven de helft. Er zat wel wat sfeer in en de film keek gemakkelijk weg. Verhaalopbouw kon iets beter.