Dolly Dearest (1991)

geregisseerd door
Maria Leasemet
Denise Crosby,
Rip Torn en
Sam BottomsEen Amerikaanse familie verhuist naar Mexico om poppen te fabriceren, maar ze komen erachter dat hun fabriek zich bevindt op een 'Satans graf'. Hierdoor komen de poppen tot leven en krijgen ze moorddadige neigingen.
2,5
[permalink] geplaatst op 29 maart 2005, 16:28 uurvond het vroeger een vrij misselijke film als ik hem nou zou kijke zou ik denk ik hem denk ik meteen uitzetten
[permalink] geplaatst op 29 maart 2005, 16:33 uurDus geef je 5 sterren....
2,5
[permalink] geplaatst op 2 april 2005, 18:22 uurhaha ja sorry ik heb hem al wat minder gegeven
[permalink] geplaatst op 11 oktober 2005, 10:31 uurVriendinnetje van Chucky?
3,0
[permalink] geplaatst op 14 augustus 2006, 11:50 uurValt reuze mee, deze rip-off van de Chucky-films. De special effects zijn niet meer dan redelijk en het verhaal is belachelijk, maar de film is vermakelijker dan je zou denken, vooral voor horrorfans. > 3*
[permalink] geplaatst op 2 augustus 2007, 18:19 uurTe zien op Zone Horror. Moet genoeg zeggen.
3,5
[permalink] geplaatst op 3 juli 2009, 1:07 uurNa de beruchte Child's Play uit 1987 kwamen er in de jaren 90 verscheidene varianten in de categorie "moordend speelgoed". De ene al wat beter dan de andere natuurlijk. Uit ervaring met deze films weet ik dat het plot altijd ver gezocht is en dat de meeste films met moordende poppen zich niet serieus nemen en vaak geen andere uitweg zien dan een komische horror te creëren.
Het verbaase me dan ook dat Dolly Dearest er met glans in slaagt om een creepy, duistere sfeer neer te zetten. Deze pop, Dolly genaamd, doet Chucky helemaal verbleken en kan een volwassene doorwinterde horrorkijker als mij nog een rilling geven. De film bevat bovendien enkele zeer effectieve schrikmomenten.
De moorden op zich zien er ook goed uit, het zijn er niet heel veel, maar men maakt het steeds erg spannend tot aan de moord.
Natuurlijk komen hier zoals bij elke killing doll-film de standaard one-liners voor. Geen enkele is grappig, maar het stoorde ook niet. Ik vraag me af als er ooit een vervolg zou werden gemaakt of deze dan ook komisch werd zoals bij de Child's Play serie. Misschien best dat het bij dit donkere eerste deel blijft. Zo hoort het ook!
Eén van de beste in zijn soort die ik tot nu toe heb gezien. Evenwaardig aan Doll's en Chucky, maar beter dan demonic toys, pinnochio's revenge...
2,0
[permalink] geplaatst op 19 augustus 2009, 22:53 uurvaag einde verder lijkt het erg op Chucky 2*
1,5
[permalink] geplaatst op 19 augustus 2010, 0:43 uurniet zo eng.... einde is maar slapjes
2,5
[permalink] geplaatst op 21 november 2011, 16:09 uurMatig.
Zwak script en idem dito acteerwerk. Anderzijds best een sfeervol filmpje met een paar leuke scenes. Puur voor de genre-liefhebber. 4.5/10*