Honneponnetje (1988)

geregisseerd door
Ruud van Hemertmet
Nada van Nie,
Marc Hazewinkel en
Hans Man in 't VeldEen dochter van rijke ouders wordt in het streng katholieke internaat Johanna Regina verre van de feiten van het leven gehouden. Zij ontsnapt op een kwade dag om de wijde wereld in te trekken, daartoe opgehitst door het liefdesromannetje 'Annets Liefdeszang'. De nieuwsgierige Honneponnetje gaat op zoek naar de liefde in de grote stad.Deze film staat op nummer 37 in de flop 100
» volledige flop 100
0,5
[permalink] geplaatst op 28 juli 2008, 13:07 uurHet voorbeeld van een film die je niet wilt kennen, of waar je op vergeet te stemmen omdat je er eigenlijk niet aan herinnerd wil worden.
De modus "zo slecht dat het weer grappig is" kan af en toe van toepassing zijn, maar in dit geval lijkt er op die modus gezinspeeld te zijn, en dat is echt niet leuk en zonde van de moeite en energie etc.
[permalink] geplaatst op 28 juli 2008, 13:17 uurAh joh, wees eens lief voor ons snoepje...
5,0
[permalink] geplaatst op 17 september 2008, 22:08 uurDIt is pure jeugdsentiment voor mij! Jammer dat ie nog steeds niet op DVD is verschenen...
1,0
[permalink] geplaatst op 30 september 2008, 18:37 uurDeze monumentaal slechte film betekende het einde voor van Hemert's carriere; ik herinner me nog de poeha waarmee deze film in de publiciteit werd gebracht; iedereen verwachte een leuke film a la Schatjes/Mama is boos: o,o wat een teleurstelling bracht dit teweeg.
Het gegeven op zich is al bespottelijk [van Nie heeft zelfs haar borsten nog nooit gezien] en de naaktscenes waren destijds niet meer genoeg om mensen naar de bioscoop te trekken.
Platte humor die niet aanslaat.
1,0
[permalink] geplaatst op 6 oktober 2008, 12:40 uurWe hadden zaterdag met wat vrienden zin in een slechte film om eens lekker te lachen. Dit was op zich een goede keuze, want de film is gewoon erg slecht. Acteerwerk, dialogen en verhaal houden allemaal niet over. Toch heb ik wel een paar keer moeten lachen om de slechtheid van sommige scenes. .
2,0
[permalink] geplaatst op 2 februari 2009, 10:44 uurVond deze film vroeger toch echt wel leuk. Voor mij daarom toch nog een 2 waard!
speranza
[permalink] geplaatst op 27 februari 2010, 18:48 uurDeze film kan mij totaal niet bekoren. Het acteerwerk is zeer slecht.
[permalink] geplaatst op 11 maart 2010, 2:18 uursperanza schreef:
Deze film kan mij totaal niet bekoren. Het acteerwerk is zeer slecht.
inderdaad het is best wel een slechte film, maar van jou vind ik het toch een beetje vreemd omdat je bijna alles 5,0 sterren stemt, teminste zowat alle films op een paar 3,5 na dan
3,5
[permalink] geplaatst op 8 september 2010, 21:33 uurNada was lief.

En als pubertje vond ik dit gewoon een leuke film. Maar niet meer herzien dus.
1,0
[permalink] geplaatst op 13 augustus 2011, 10:17 uurAls 12 jarige vond ik de film wel ok maar haalde het niet bij Schatjes en Mama is boos. Ik heb de laatst genoemde op dvd en vroeger vaak gekeken maar Honneponetje heb ik volgens mij niet meer gekeken na de video release in 88/89. Ik wil m toch graag nog een keer kijken (jeugdsentiment)
En het lijkt dat Ruud van hemert na mama is boos de magie heeft verloren, denk aan zijn laatste flop Feestje! met van erven dorens en kamerling als studenten, terwijl ze tijdens het maken van de film beide in de 30 zijn!!
0,5
[permalink] geplaatst op 17 september 2011, 18:03 uurWat een trieste bedoeling was deze film destijds (nu ook nog natuurlijk). Ik heb deze film destijds alleen gekeken vanwege de bloot scene (stelde ook nog weinig voor) van Nada van Nie. Verhaal slaat nergens op en te lachen viel er helemaal niets. De cast is ook nog eens van een bedroevend niveau met als dieptepunt Nada van Nie. Ze ziet er best leuk uit maar acteren kan ze niet.
movie-edje
[permalink] geplaatst op 17 oktober 2011, 16:15 uurDeze film jaren geleden gezien op video!
Het was wel ( De film die je gezien moest hebben )
Wat ik kan herinneren, was het toch allemaal best komisch! maar meer niet.
Het was de ondekking van Nada van Nie.
[permalink] geplaatst op 17 oktober 2011, 16:27 uurDat was zeg 'ns aa. Deze film draaide samen met Intensive Care juist de carriere van van Nie in een vroegtijdig stadium hardhandig de nek om.
1,0
[permalink] geplaatst op 17 oktober 2011, 22:20 uurVolgens mij was dit nog best een hit. Maar misschien komt die indruk doordat ik dit op mijn dertiende in de bios zag.