The Stranger beside Me (2003)

42 stemmen | gemiddelde 2,71

Verenigde Staten / Canada
Misdaad /
Drama89 minuten
geregisseerd door
Paul Shapiromet
Bill Campbell,
Barbara Hershey en
Kevin DunnAnn Rule is een voormalige agente die werkt bij een hulplijn in Seattle. Daarnaast verdient ze de kost met het schrijven van misdaadverhalen die op ware gebeurtenissen gebaseerd zijn. Ze heeft een dochter, een leuk leven en een goede vriend, Ted Bundy. Ted is een knappe en intelligente charmeur die net is toegelaten tot een rechtenstudie in Utah. Ann begint zich te verdiepen in een reeks brute moorden: in Utah en Seattle verdwijnen namelijk voortdurend vrouwen die later vermoord worden teruggevonden. Al gauw heeft de pers het over de meest raadselachtige seriemoordenaar sinds Jack the Ripper. Als blijkt dat Ann succes heeft met haar artikelen over de zaak, krijgt ze van een uitgever de kans om haar teksten uit te werken tot een boek. Maar naarmate ze meer aanwijzingen krijgt, wordt steeds duidelijker dat haar vriend Ted bij de moorden betrokken is.
3,0
[permalink] geplaatst op 27 februari 2005, 17:53 uurThe Stranger Beside Me :
Ik vind Billy Campell redelijk spelen.
Alleen het verhaal klopt van geen kanten het gaat van de ene
gebeurtenis naar de andere.
En ze hadden wel iets meer stukken van het politie-onderzoek
kunnen laten vertonen.
En dan nog wat : Ted Bundy liet niet zijn slachtoffers misleiden op een
auto-parkeer plaats, maar dat van zijn arm in het gips is correct.
Een redelijke film die best wel een indrukwekkende indruk maakt, maar mist net de spanning en het verhaal dat veel meer aandacht zou moeten gekregen hebben.
p.s. Ik zou je aanraden : The Deliberate Stranger,gaat ook over Ted Bundy met veel meer spanning en meer gebeurtenissen.
Stefano
3,5
[permalink] geplaatst op 18 mei 2005, 23:13 uurredelijk goede weergave van Ted Bundy, ook de verandering van gezicht is ook erg sterk, precies zoals bundy was is goed weergeven.
[permalink] geplaatst op 9 juni 2005, 23:49 uursavi_7 schreef:
Ach oude bekende van je ???
3,5
[permalink] geplaatst op 13 juni 2005, 17:09 uurLees net op IMDB dat de film eigenlijk 120min duurt, zou de Europese versie gecut zijn dan??. Zou wel jammer zijn, want soms miste je toch wel een paar dingen in het verhaal.Zoals Bundy's tweede ontsnapping
1,0
[permalink] geplaatst op 31 augustus 2005, 0:26 uurVond hem redelijk zwak. Had er meer van verwacht.
Caligula
[permalink] geplaatst op 16 oktober 2005, 15:46 uursavi_7 schreef:
Nee, zijn eerste ontsnapping wordt niet getoond.
Zijn eerste ontsnapping was door het raam van een bibliotheek.
Caligula
[permalink] geplaatst op 2 november 2005, 14:35 uur
FraVro
[permalink] geplaatst op 19 september 2006, 20:26 uurNiet echt een leuke film.
De film
Ted bundy is echt veel leuker!
Ted bundy is echt een aanrader voor de serial killer liefhebbers.
Maar deze niet echt. 1,5*
2,0
[permalink] geplaatst op 17 november 2008, 21:23 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenTed Bundy is wel een hele extreme op een genante manier nog grappige film ook
deze niet zo..
net als de andere variant op het bundy thema wordt ook in deze even flink ingezoomd op de doodstraf.. Dat zijn voor mij altijd de moeilijkste momenten op film.. niet in deze vertoond trouwens
[permalink] geplaatst op 15 april 2009, 18:42 uurIk zoek nog steeds naar de film "The Deliberate Stranger" (1986) met Mark Harmon als Ted Bundy, persoonlijk vind ik deze beter dan de film "Ted Bundy". Ik ben benieuwd naar "The Stranger Beside Me".
2,5
[permalink] geplaatst op 18 oktober 2009, 16:46 uurHeel erg sterk vind ik deze film niet. Ik vond de personen in deze film niet zo sterk neergezet. Degene die Ann Rule speelde bleef erg vlak en ik kon niet echt peilen hoe zij zich echt voelde over het feit dat haar goede vriend een seriemoordenaar bleek te zijn.
Ted Bundy vond ik ook niet overtuigend. Ik heb beelden gezien van de echte Bundy en dan zie je gewoon een echte sympatieke vent waarvan je totaal niet van zou verwachten dat hij zo'n beest is. Heel freaky om te zien als je weet hoe hij is. Terwijl ik vind dat Ted Bundy in deze film toch nog steeds een beetje een creep lijkt af en toe.
Maar als je geintereseerd bent in het verhaal van Bundy is het op zich wel een aanrader alhoewel je niet duidelijk alle feitjes ziet over deze zaak.
3,5
[permalink] geplaatst op 9 mei 2010, 18:41 uurIk had niet verwacht dat het gemiddelde hier veel hoger zou zijn. Snap ik ook wel. De typische RTL8 film met de Daniel Steel kleurfilter en de net niet bekende acteurs. De 3.5 is dan ook met name gebaseerd op het idiote en toch ook geweldige verhaal.
Als de zaak 'Bundy' nou eens echt goed verfilmd zou worden is dat een gegarandeerde klassieker, 4.5 zeg maar.
2,5
[permalink] geplaatst op 18 september 2011, 21:10 uurHallmark presents Ted Bundy's friend...
Blijft interessant en ook hier weer (voor mij) nieuwe dingen opgepikt.