134.878 gebruikers | 85.649 films | 31.031 regisseurs | 3.506.923 berichten | 4.928.091 stemmen

20,000 Leagues under the Sea (1916)

20,000 Leagues under the Sea (1916)
9 stemmen | gemiddelde 3,22
mijn stem:
Avontuur / Sciencefiction
105 minuten

geregisseerd door Stuart Paton
met Lois Alexander, Curtis Benton en Wallace Clarke

1868. Het is moeilijk om bemanning te vinden om de oceaan over te steken omdat men gelooft in een monster dat schepen ramt. Een wetenschapper wil meer weten en gaat op expeditie. Ze ontdekken dat het monster een onderwaterschip is met aan het hoofd van de bemanning een verbitterde kapitein Nemo.

gebruiker
bericht

stinissen
(crew)
avatar van stinissen
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 november 2003, 17:40 uur
Zou hem graag willen, zien ook met het oog op de speciale effects :D

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 oktober 2006, 18:54 uur
Wat kleine stukjes gezien, ik kon hem niet helemaal vinden, ik had deze film voor school (Nederlands) gekozen. Deze film is natuurlijk niet de beste film maar ja voor die tijd en de stukjes die ik er van heb gezien toch wel een 2.5 ;)
Wel even het plaatje meenemen :D
En de samenvatting.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 mei 2007, 10:30 uur
Die onderwaterscenes zijn wel grappig en zeker voor die tijd natuurlijk knap gemaakt, voor de rest is het niet zo veel bijzonders. 3*

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 juni 2007, 2:45 uur
al bijna een eeuw oud.. :P
volledige film: http://www.tv-links.co.uk/link.do/4/3848/5838/38082/57412

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 februari 2008, 16:55 uur
Aangezien de film meer dan 90 jaar oud is, moet je er natuurlijk niet met de ogen van nu ernaar kijken. Het geheel (acteren, cameragebruik, 'effecten', ...) is matigjes, hoewel ik moet toegeven dat de onderwaterscènes best goed zijn. Maar wat de film vooral draagt is de orkestmuziek erachter. Gewoonweg subliem.

6,0 uit 10 (3,0*)

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 oktober 2008, 22:18 uur
Remake van de Disney productie uit 54 met Douglas in de hoofdrol. Natuurlijk is de film erg simpel en redelijk inhoudloos maar de effecten en dan met name natuurlijk de- onderwater fotografie die er voor een film van haast een eeuw oud erg indrukwekkend uitzien zorgen ervoor dat het allemaal prima wegkijkt.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 juni 2010, 18:09 uur
Heel veel re-makes!