134.878 gebruikers | 85.649 films | 31.031 regisseurs | 3.506.921 berichten | 4.928.089 stemmen

locatie: Films » Leedvermaak (1989) » Info

Drama
90 minuten

geregisseerd door Frans Weisz
met Pierre Bokma, Catherine ten Bruggencate en Kitty Courbois

Verfilming van Judith Herzbergs stuk over bruiloftsfeest in het begin van de 70-er jaren dat overschaduwd wordt door herinneringen aan de holocaust. Op de achtergrond van dit ogenschijnlijk vrolijke feest blijkt het persoonlijke verleden van alle betrokkenen zo'n belangrijke rol te spelen dat het niemand lukt om echt feest te vieren.

gebruiker
bericht

kappeuter
(moderator)
1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 februari 2002, 16:33 uur
Veel leed gezien, weinig vermaak.
Een film met allemaal nare mensen. Af en toe interessant, maar zonder een echt verhaal.

FisherKing
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 augustus 2002, 23:16 uur
Nee, Dit was geen hoogvliegertje van Weisz !

» Laagste prijs voor deze film op DVD

exclusief € 1,95 verzendkosten

gratis verzending

exclusief € 0,99 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 september 2003, 17:25 uur
Komt binnenkort weer op tv. Zit deze film vol flash backs? Of wordt alles hier verteld?

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 juni 2004, 21:39 uur
Film deed me een beetje aan Festen denken. Festen was beter....2,5*

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 oktober 2005, 10:41 uur
Goede acteerfilm.
Plot slecht uitgewerkt, te veel mensen geven (indirect) blijk van ernstig leed van vroeger.
Beter had geweest als slechts 2 of 3 personages werden uitgediept.

2,8 *

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 september 2007, 0:19 uur
Acteurs [m.n. Kitty Courbois en Rijk de Gooyer) zijn zeer goed op dreef in dit eerste deel van een (oh oh, hipperdehip) trilogie. Tenminste, in het theater, derde deel is (nog) niet verfilmd.

Probleem is het script, dat met het optrommelen van het soort geestachtige personage Daniel [zal vast symbolisch zijn] haar eigen graf graaft. De verschillende verhaallijnen en problemen van de personages (hoofdzakelijk omgaan met het overleven van de Tweede Wereldoorlog) zijn prima, maar door het gedraal van hen door de verschillende ruimtes in het grote huis en compleet verlies van de werkelijke tijdstip in het verhaal, komt het nogal rommelig over. Erg jammer. 2,5*, opvolger Qui Vive is beter uitgewerkt.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 september 2009, 0:33 uur
Te lang geleden gezien. Kon me er iig weinig meer van herinneren. Nu opnieuw gezien in een behoorlijk beroerde print op het NFF.

Duidelijk erg veel theater en net wat te veel gelul. De karrenvracht aan sterke acteurs maakt het overigens wel aangenaam...

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 maart 2010, 22:59 uur
Duidelijk een teleurstelling, neem nou de rol van Rijk de Gooijer, die was veel te klein, de film mocht wel wat meer pit gebruiken, het kwam mij over als een saai feest. *:|*