La Flūte ą Six Schtroumpfs (1976)
Alternatieve titels: The Smurfs and the Magic Flute, De Fluit met Zes Smurfen, De Fluit met de 6 Smurfen

84 stemmen | gemiddelde 2,65
Eddie Lateste en
Peyomet de stemmen van
Michel Elias,
Georges Atlas en
Michel ModoEen toverfluit, die de gave heeft om mensen spontaan te laten dansen en feestvieren, wordt gestolen. De snoodaard achter deze diefstal wil de fluit gebruiken om rijke mensen te beroven. De jonge ridder Johan en zijn vriendje Pierewiet moeten proberen om de fluit terug te krijgen, maar dat blijkt een zware klus te zijn. Ten einde raad roepen ze de hulp in van de Smurfen, een legendarisch kaboutervolk dat diep in het woud woont. De Smurfen blijken maar wat graag te willen helpen.
2,5
[permalink] geplaatst op 14 augustus 2010, 10:33 uurDe Fluit met de 6 smurfen, Voor mijn was deze film niet boeiend, ik vond het ook wel slapend verwekend, verhaal is goed en de combinatie van smurfen en johan pierewiet.Veder niet boeiend voor mij ik zat eigenlijk een beetje te kijken naar de film zelf of die goed is of slecht. NB NB=Niet Beoordeeld.
2,5
[permalink] geplaatst op 14 augustus 2010, 10:38 uurIk dacht het al die muziek die muziek klonk zo bekend.En nu kijk ik bij de Regie en zie ik dat Eddie Lateste 2 films heeft gemaakt waarvan Kuifje - De Zonnetempel daar komt bijna de zelfde muziek in voor.
2,0
[permalink] geplaatst op 4 november 2010, 20:27 uurAch,het gaat wel.
3,0
[permalink] geplaatst op 1 december 2010, 19:32 uurVolgens mij ook op VHS gehad. Was op zich best leuke animatie film. De serie van de Smurfen vond ik sowieso erg leuk en dit was ook erg geinig. Daarom krijgt het van mij gewoon een 3,0.
3,0
[permalink] geplaatst op 26 juni 2011, 16:53 uurBest wel aardig voor die tijd, en verhaal was op zich ook nog wel te doen.
3,0
[permalink] geplaatst op 3 augustus 2011, 18:20 uurDe eerste smurfen speelfilm ,,,best een aardige kinderfilm ,,,
Bezit hem zelf op 16 mm film,
En is sinds kort te koop op D.V.D.,,,
Gezien met kinder ogen.......3 sterren.
3,0
[permalink] geplaatst op 8 augustus 2011, 20:05 uurgeinig filmpje, typisch jaren '70 sfeer en aan alle critici die deze film slecht hebben beoordeeld, je moet de film bekijken met kinderogen. Voor een volwassene is die slaapverwekkend en vervelend, maar dat komt ook omdat we tegenwoordig dik zijn verwend door de evolutie die de animatie in de loop der jaren heeft ondergaan.
Als kind vond ik hem best leuk, en elk kind van onder de 7 zal deze film nog steeds leuk vinden. Ik geef hem een '3'.
1,5
[permalink] geplaatst op 23 september 2011, 12:18 uurHet duurde meer dan een half uur voordat de eerste smurf in beeld kwam! Ik vond de series vele malen leuker!
3,0
[permalink] geplaatst op 25 september 2011, 16:16 uurDeze tekenfilm had vroeger meer impact. Hetgeen ook begrijpelijk is. Met kinderogen beleef je zo'n tekenfilm toch anders. Desondanks zien de tekeningen er mooi verzorgd uit voor die tijd, en is het verhaal prima. 3 Sterren.