geregisseerd door Kieth Merrill met Trevor Howard, Nick Ramus en James Remar
Op zijn sterfbed vertelt de oude Indiaanse strijder Windwalker zijn levensverhaal aan zijn kleinkinderen. Met rode oortjes luisteren ze naar hoe Windwalker de gelukkige beginperiode beschrijft. Windwalker is dan getrouwd met Tashina en zij schenkt hem twee zonen. Ongeluk begint hem te achtervolgen wanneer Tashina sterft en zijn jongste zoon wordt ontvoerd door Crow-strijders. Windwalkers leven staat vanaf dan in het teken van de pijnlijke zoektocht naar zijn oogappel.
5,0[permalink] geplaatst op 28 maart 2009, 21:33 uur
In een woord geweldig!. Deze film is in mijn ogen perfect, de gehele cast is indiaan op Trevor Howard na maar je zou zweren dat hij een indiaan is. De film is op de verhaal stem van Windwalker na geheel in het Cheyenne en Crow gesproken. De indianen zijn zeer realistisch en menselijk in deze film. Om maar van het einde niet te spreken zo mooi .
3,0[permalink] geplaatst op 5 oktober 2011, 23:51 uur
Originele film over de Cheyenne en de Crow indianen, met een rustige sfeer en mooie natuurbeelden.
Helaas is het af en toe nogal zoetsappig en zijn de wat mythische scenes behoorlijk klungelig en lelijk, het deed me wel aan van die new age filmpjes denken, zelfde geld voor de tenenkrommende soundtrack.