134.876 gebruikers | 85.649 films | 31.031 regisseurs | 3.506.865 berichten | 4.928.085 stemmen

Dian Zhi Gong Fu Gan Chian Chan (1980)

Alternatieve titels: Half a Loaf of Kung Fu, Karate Bomber

Dian Zhi Gong Fu Gan Chian Chan (1980)
30 stemmen | gemiddelde 2,58
mijn stem:
Hongkong
Actie / Komedie
97 minuten

geregisseerd door Chi-Hwa Chen
met Jackie Chan, Chung-erh Lung en Dean Shek

Jiang (Jackie Chan) is een wees die graag de martial arts wil leren. Op een dag ontmoet hij Mao - een voormalige martial arts meester die nu een zwerver is - die hem op het juiste pad brengt. Als Jiang genoeg geleerd heeft, wordt hij gerecruteerd bij de Sern Chuan Lijfwachten die zijn ingehuurd om een schat, genaamd "The Evergreen Jade" te vervoeren.

gebruiker
bericht

neo
(moderator)
1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 april 2006, 22:54 uur
Chan speelt hier weer eens een van die vervelende clown-achtige rollen. Dat accepteer ik wel in veel andere films waarin dit beperkt is terug te vinden in zijn acteren. Ook is dit weer een van zijn films waarin het moeilijk door heen te komen is tot aan het einde, waar een goed gevecht te zien is. Mijn voorkeur ligt toch vooral bij zijn modernere films. 1.5 sterren

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 april 2006, 10:04 uur
Ja idd dat clow-achtige vind ik ook niets....af en toe best grappig maar er gaat niets boven een echt staaltje Kung Fu :-)
Zekere favorieten van mij zijn toch de shaolin films....
Van mij ook 1,5 Sterretjes

neo
(moderator)
1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 april 2006, 11:05 uur
Mijn voorkeur is nu wel wat meer verplaatst naar tussen modern en shaolin/traditionelere, nu ik weer een hoop meer heb gezien.

kArIzMa_TuRk
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 juli 2006, 22:35 uur
deze lijkt me ook wel Hard.. moet deze ook regelen.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 december 2009, 17:33 uur
Naar mijn mening toch wel een oud Kung fu klassiekertje uit de jaren 70 van Chan. Chan komt inderdaad uit de hoek als een Pipo de Clown die niet serieus is, alleen op het einde is hij een tikkeltje serieus. Maar ik heb erger gezien. De gevechten in het begin waren flapdrollig maar de gevechten op het einde waren nog wel goed. Ook de Chinese setting is mooi. Vond de film ook erg vermakelijk. Ik geef het een sympathieke 4,0.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 mei 2010, 10:30 uur
Derde en tot nu toe leukste Chan film uit de collectie. Dit soort rollen spreken mij veel meer aan dan zijn serieuze rollen. Het is nou niet bepaald schaterlachen om die clown act van hem, maar het brengt wat sfeer. En ik kan nu een stuk makkelijker mijn aandacht houden bij de kung fu gevechten om dat het redelijk komisch is. Verder zijn er weer mooie locaties.