Shao Lin Mu Ren Xiang (1976)
Alternatieve titels: Shaolin Wooden Men, 36 Wooden Men, Shaolin Chamber of Death

23 stemmen | gemiddelde 3,17
Hongkong
Actie98 minuten
geregisseerd door
Chi-Hwa Chenmet
Jackie Chan,
Jang Lee Hwang en
Kong KimJackie is getuige van de dood van zijn vader door een martial arts meester met een onbekende techniek. Jackie zweert een Shaolin monnik te worden en zijn vader te wreken, maar ontdekt dat hij niet echt talent heeft. Hij raakt bevriend met verschillende Shaolin meesters, die hem ieder een eigen kung-fu stijl leren.
3,0
[permalink] geplaatst op 12 juli 2005, 10:12 uurleuke film waarin Jackie een aantal verschillende kung-fu stijlen leert die hem later van pas komen, de gevechten zijn goed, maar verder niet bijzonder
3,0
[permalink] geplaatst op 14 augustus 2005, 15:08 uurDeze film komt best nog leuk uit de kast. 3/5
3,0
[permalink] geplaatst op 6 mei 2006, 22:02 uurLo Wei was hier producent. Deze zelfde persoon regisseerde enkele andere Chan films. Behaalde veel succes met het werken aan Bruce Lee films, en trachtte van Chan een even grote ster te maken. Dit was de tweede met Chan die hij produceerde, en het helaas niet al te best deed in de bioscopen. Het inwezen echte succes kwam twee jaar later voro Chan met Jui kuen (Drunken Master). Niet dat heen geen eerdere hits had.
Aangename film, die wel wat humor had mogen bevatten. Het gevecht met de houtenpoppen is zeer leuk. 3 sterren
film_kaza
[permalink] geplaatst op 26 januari 2007, 16:18 uurIk bekeek de fi.lm met slecht beeld en geluid. Dat was jammer.
Humor had deze niet echt, wel leuke vechtstijl maar de film heeft niet echt meer te bieden dn dat jammer genoeg. Jackie Chan is een pluspunt, maar het ligt eraan hoe zijn rol is. Hier praat hij niet echt en doet nogal dom op een niet komische manier.
3 sterren.
[permalink] geplaatst op 7 februari 2007, 18:46 uurDe zeer vroege films van Jackie vind ik eigenlijk zonder uitzondering klote. Zo ook deze deze. Maar goed, ik hou dan ook helemaal niet van die jaren zeventig gevechten. Veel te langzaam en niet creatief genoeg. Wel vind ik dat er altijd een prettig sfeertje in die films zit. Gek genoeg.
**/*****
2,5
[permalink] geplaatst op 2 december 2008, 22:59 uurNet zo standaard als bijna al de andere films uit jonge Jackie Chan collectie, al vond ik dit nog een van de aardigste mede omdat het sfeertje wel aardig was.
2,5 sterren
4,0
[permalink] geplaatst op 27 oktober 2009, 20:09 uurZeer goede film ondanks dat het beeld en geluid slecht is maar ik heb erger gezien. Goede film met een leuk gevecht tussen Jackie Chan en de houten poppen. 4,0.
[permalink] geplaatst op 16 juli 2010, 14:07 uurWou 'm gister gaan bekijken, echter was de kwaliteit zo bedroevend dat ik er niet lang voor nodig had om 'm er weer uit te gooien..
Dat zoiets op dvd verschijnt in deze brakke conditie, haast niet te bekijken met zulk geluid en het beeld vol met witte plekken.
4,0
[permalink] geplaatst op 16 juli 2010, 16:28 uurJe hebt zeker de NL jackie Chan Collection dvd. Die is inderdaad slecht. Maar vrijwel al die dvd's zijn lelijk en werd er niet veel aan het beeld en geluid besteed. Alleen deze is erger
Ru Jing Cha (1974)
Ps. Ga je de film nu helemaal niet meer kijken?
[permalink] geplaatst op 16 juli 2010, 17:20 uurIk heb er slechts één uit die collectie op dit moment (een ruil), ben iig niet van plan die hele collectie box aan te schaffen nu.. wat jammer is want ik wil de collectie compleet hebben
Ik weet nog niet of ik 'm helemaal niet ga kijken, jij geeft 'm 4,0* en ben het tot nu toe altijd wel eens geweest met je cijfers voor JC flicks

4,0
[permalink] geplaatst op 16 juli 2010, 19:17 uurDie 4,0 geef ik gewoon omdat ik nog steeds fan ben van Chan's carrière in Hongkong. Hij zat ook in slechte films (Rumble in Hong Kong, Fantasy Mission Force en Eagle Shaddow Fist). Maar deze vind ik persoonlijk een classic.
Ps. Er zijn trouwens op Youtube wat oude Chan films te vinden met misschien wat betere kwaliteit.