134.876 gebruikers | 85.649 films | 31.031 regisseurs | 3.506.889 berichten | 4.928.132 stemmen

locatie: Films » Shattered (1991) » Info

Thriller
98 minuten

geregisseerd door Wolfgang Petersen
met Greta Scacchi, Tom Berenger en Bob Hoskins

Na een auto-ongeluk lijdt Dan Merrick aan geheugenverlies. Hij komt er weer achter dat hij getrouwd is met Judith, die hem helpt om zijn geheugen terug te krijgen. Dan heeft last van flashbacks omtrent gebeurtenissen waar hij niets van kan herinneren. Dan ontmoet hij Gus Klein, die hem al kende voor het ongeluk. Klein helpt hem om meer van Dans verleden te weten te komen en om te achterhalen wie hij nou eigenlijk is.

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 september 2002, 19:55 uur
Goede thriller met een origineel verhaal.***

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 maart 2005, 18:08 uur
Erg ondergewaardeert,deze spannende Thriller.:(

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 mei 2005, 21:40 uur
Fenomenaal begin, aardig middendeel, maar zwak eind. Niet zozeer plottechnisch maar qua spel en regie zakt het werkelijk in als een pudding.

Toch blijft de openingsequentie er een van het kaliber Basic Instinct. De flashbacks zijn ook wonderschoon gedaan.

3,5 *

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 januari 2008, 18:07 uur
Inderdaad een erg ondergewaardeerde film.
Dit is een op je puntje van je stoel thriller welke ik in de bioscoop gezien heb. In Belgie trouwens onder de naam Plastic Nightmare bekend staand. Alleen in het laatste deel van de film worden alle puzzelstukjes weer aan elkaar geplakt tot een prachtig plot. Een film die met recht boven Basic Instinct uitstijgt. Zeker in de bioscoop.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 september 2010, 9:58 uur
Ooit een keer gehuurd op video en nu heb ik hem op dvd. Een geweldige thriller. En dan die makin' love scene in the bedroom met als achtergrondmuziek van Procol Harum - Nights In White Satin.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 mei 2011, 2:54 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
louie schreef:
achtergrondmuziek van Procol Harum - Nights In White Satin.

Moody Blues uiteraard.
Maar toegegeven, "A whiter shade of pale" is ook mooi. :-)