Macabro (1980)

geregisseerd door
Lamberto Bavamet
Bernice Stegers,
Stanko Molnar en
Veronica ZinnyJane heeft een stiekeme relatie met Fred in een gehuurde kamer bij een blinde jongeman genaamd Robert. Helaas kan Jane die relatie niet geheim houden voor Lucy, haar jaloerse dochter die daarop (uit wraak) haar broertje vermoordt, dat ze uitlegt als een ongeluk. Nadat Jane het vreselijke nieuws heeft vernomen, spoeden Fred en Jane naar de plek des onheils. Fred verliest de macht over het stuur en veroorzaakt een ongeluk waarbij Fred letterlijk zijn hoofd verliest. Jane verblijft vervolgens een jaar in een inrichting. Na haar ontslag, trekt ze weer in bij de blinde Robert alwaar ze steeds vaker bezoek krijgt van Lucy. Ook ontdekt Robert het vreselijke geheim van Jane.
1,0
[permalink] geplaatst op 22 april 2003, 16:07 uurErg saaie film, er zitten een paar coole scenes in maar voor de rest, bagger!
1 ster!
[permalink] geplaatst op 22 april 2003, 17:25 uurGoh dat had ik nou totaal niet verwacht van deze interessant film.
3,0
[permalink] geplaatst op 27 juni 2003, 20:49 uurIk vond dit dus helemaal geen slechte film; een leuk tussendoortje dat *** oplevert. Ik plaats deze film eerder in het thriller- dan het horrorgenre, maar al met al erg cool om te zien. Een leuk plot als uitgangspunt, best aardige acteerprestaties en enkele zieke geesten... Ja, deze rolprent kon mij zeker bekoren. De muziek was overigens ook niet onaardig; leek veel op de muziek van Pink Floyd (o.a. Us And Them).
4,0
[permalink] geplaatst op 7 september 2005, 21:19 uurIk vond 'm erg origineel. Was goed te verteren.
3,0
[permalink] geplaatst op 30 september 2005, 22:15 uurAparte shocker van de zoon van.. Het is misschien een saaie film maar ergens zit de sfeer er wel lekker in met name dankzij de dochter. Alleen het kompleet absurde einde verpest de film. Schijnt gebasseerd te zijn op een waargebeurd verhaal. Maareh dat lijkt me stug. 1.5
1,5
[permalink] geplaatst op 28 oktober 2005, 9:16 uurInderdaad erg saai en de muziek is erg jaren '70-porno, maar het sfeertje is wel aardig neergezet en de moeder speelt geen slechte rol.
2,5
[permalink] geplaatst op 1 mei 2006, 20:54 uurMooi geschoten, alleen is het wat saai. Toch vrij aardig. 2,5*
3,0
[permalink] geplaatst op 11 december 2006, 15:26 uurVerhoogd na herziening. ***. maar dat einde-belachelijk. Dochterlief kan je wel achter het behang plakken, zeg.
2,0
[permalink] geplaatst op 23 augustus 2007, 16:57 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenMaar goed dat die dochter dood is, want dat was me een aap! De acteerprestaties waren slecht en het einde is belachelijk. De dood van Robert Duvall is nooit opgelost.....dus dan moet dit de oorzaak maar zijn? Verder een paar goeie scenes, maar overall een saaie slechte film.
3,0
[permalink] geplaatst op 25 augustus 2007, 16:07 uur'Macabre' is een typische Italiaanse horrorfilm en zeker niet slecht. En toch zeker niet als je 'm met al de propere, afgekookte horror van tegenwoordig vergelijkt, waarmee je in de cinema geplaagd wordt. Een tip voor als je de film wil zien: lees er zo weinig mogelijk recensies over en zoek er niets over op, want sommige recensenten onthullen teveel in hun recensies, waardoor de film minder de moeite wordt voor de kijker.
3,0
[permalink] geplaatst op 25 augustus 2007, 17:02 uurRaar dat deze zo laag scoort, prima film.
4,0
[permalink] geplaatst op 28 februari 2008, 21:13 uurZeer zeer leuke film! Ik hou ook wel van waargebeurde verhalen. Vooral het einde heeft me erg geraakt. er zijn wel een paar min puntjes zoals: die dochter, en het acteerwerk.
3,5
[permalink] geplaatst op 28 maart 2009, 11:55 uurBehoorlijk geslaagd debut. De sfeer is uitstekend en er zitten zelfs enkele zeer spannende momenten in de film. Lamberto Bava heeft z'n vaders gevoel voor locatie's gekregen en dat kunnen we terug zien in de schitterende klassieke interieurs. Tel daarbij het apparte en entertainende verhaal bij op en je hebt een zeer vermakelijke horror. Overigens hulde aan de zeer sfeervolle soundtrack (die mondharmonica...)
2,5
[permalink] geplaatst op 22 juni 2010, 18:27 uurLamberto Bava heeft zeker lang niet zoveel talent als zijn vader, deze film echter is nog best goed voor zijn doen.
De film is vrij langdradig heeft echter een interresant verhaal en enkele goede schrikmomenten.
Anders dan Lamberto zijn meeste werk is deze film toch niet compleet overbodig.
2,5
[permalink] geplaatst op 24 november 2010, 0:00 uurMacaber.
Want de obscene bezigheden van de hoofdrolspeelster kunnen het beste omschreven worden met dit woord. Een goede titel dus, die de lading behoorlijk dekt.
De film zelf is van een iets mindere kwaliteit en dat ligt hem nog niet eens aan de idiote dubs of schommelende acteerprestaties. Het plot is griezelig en enigszins origineel, maar kent tevens genoeg wisselvallige momenten om niet echt de stuipen op het lijf te kunnen jagen. Het kleurgebruik en de sfeer zijn wel geweldig.
Redelijk.
[permalink] geplaatst op 19 mei 2011, 20:58 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenVreemde euhh macabere film die me nog het meest deed denken aan
Possession van Zulawski, maar die bleek van 1981!! Van een jaar later dus. Zoon Lamberto Bava heeft inderdaad ook flink wat raakvlakken met de films van pa Bava, maar er zijn slechtere voorbeelden denkbaar.
Vreemde horror of toch meer een verhaal over obsessieve liefde?
Ligt erg op de grens van drama en horror en bekijk hem dan ook niet als je standaard-horror-voer, d'r zit ook gewoon wat arthouse-drama in.
En met een van de meest onsympathieke
child-characters ever in een film!!
Volgens velen belachelijk eind, maar ik viel zowat van de bank van schrik
3,0
[permalink] geplaatst op 1 augustus 2011, 16:07 uurLeuke eerste Lamberto Bava die de titel eer aan doet. Ondanks de onnozele ontknoping toch een genietbaar filmpje. 6/10*
2,0
[permalink] geplaatst op 10 februari 2012, 1:53 uurHeb hem juist nog eens op dvd gekeken en vond het toch een beetje tegen vallen. Wie een Italiaanse splatter denkt te gaan zien komt enigzins bedrogen uit. Het begint nochtans veelbelovend met de dood van ms baker's zoon en daarna van haar minnaar. Maar gaandeweg valt de film in een diep gat en gebeurt er bitter weinig. De laatste 20 minuten (waarin ms Baker en haar dochter Lucy volledig door het lint gaan) maken dit een klein beetje goed. Deze film blijkt op waargebeurde feiten gebaseerd te zijn alleen zal het verhaal in het echte leven wel anders geeindigd zijn als in deze film, stel je voor

Voor mij 2*