134.863 gebruikers | 85.638 films | 31.030 regisseurs | 3.506.384 berichten | 4.927.321 stemmen

A Prayer for the Dying (1987)

Prayer for the Dying, A (1987)
87 stemmen | gemiddelde 3,16
mijn stem:
Actie / Drama
105 minuten

geregisseerd door Mike Hodges
met Mickey Rourke, Bob Hoskins en Alan Bates

Martin Fallon is een IRA-activist die een grote fout maakt als hij bij een aanslag per ongeluk een schoolbus opblaast. Hij verlaat de IRA en vertrekt naar Londen. Om uit handen van de IRA te blijven biedt een plaatselijke gangster aan om Martin te helpen. Hij moet daarvoor wel een rivaliserende gangsterbaas vermoorden. Tijdens deze aanslag wordt Martin gezien door een priester. Omdat Martin geen onschuldigen wil doden moet hij een manier vinden om uit de handen van de politie te blijven, zonder de priester te doden.

gebruiker
bericht

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 april 2003, 19:24 uur
Deze film was vroeger vaste prik in Veronica's Meimaand Filmmaand :)

markpennings
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 juli 2004, 12:20 uur
Erg goede film met glans rol van Mikey Rourkey het geeft de moeilijke situatie weer van de Ira. Je krijgt bijna symphatie voor Rourke.
Jawel ik geef deze film 5 sterren.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Prayer For The Dying, A (€ 5,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Prayer for the Dying, A (€ 6,89)
exclusief € 1,75 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 januari 2007, 0:24 uur
Mooie film met een ietwat geloofsachtige achtergrond, tikkie zoet. Dan bedoel ik niet dat het geloof veel in de film voorkomt, dat ook, maar meer gewoon de sfeer die door de film loopt zoals geen keiharde actie bijvoorbeeld. Goed geacteerd door de hoofdrolspelers. De boeven komen een beetje James Bondachtig op me over, tenminste de oudere films van hem, dit heeft natuurlijk ook er mee te maken dat deze film niet erg nieuw meer is. Al met al bevalt de film me goed, je vraagt je af waar het verhaal naar toe gaat omdat de positie van Rourke nogal netelig is. Dit houd er toch voldoende spanning in. 3,5 ster.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 januari 2007, 23:08 uur
Een hele mooie film met een mooi en spannend verhaal. Mickey Rourkey speelde een hele goeie rol. Beelden van de film waren ook zeer goed zelfs de muziek was prima. Ik heb gewoon genoten.Ik vind deze film zeker 3,5* sterren waard.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 oktober 2007, 18:45 uur
Mickey Rourkey (spijtig genoeg in ongenade gevallen) heeft met zijn films A Prayer For The Dying_Year Of The Dragon en The Pope Of Greenwich Village en knap staaltje acteerkunst laten zien en was daarom één van mijn favorieten. Daarom een 4,5 stem.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 juli 2009, 14:12 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Nèt te pruimen, maar geen hoogvlieger deze film. De eerste scène doet veel beloven, maar langzamerhand kakt de film in.

Mickey Rourke doet het aardig als ex-terrorist en wordt gelukkig niet neergezet als überalleskunnende hitman zoals in zoveel films.

Hoskins vind ik een mis-cast en speelt niet erg best. Om over dat hopeloze gezwijmel met dat blind tutje nog maar niet eens te spreken!

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 november 2011, 19:07 uur
prachtige muziek.

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 maart 2012, 15:39 uur
Een belachelijk slecht, oudbakken en dom melodrama dat de hartverscheurende situatie in Noord Ierland op een bijna weerzinwekkende wijze exploiteert. Dit onderwerp had een meer serieuze benadering verdient. In essentie heeft het plot niets van doen met protestanten, katholieken, de IRA of de Britten en is ongeloofwaardig en weerzinwekkend; bovendien verliest het verhaal meer en meer zijn gezond verstand. De acteerprestaties zijn glansloos.