134.866 gebruikers | 85.640 films | 31.032 regisseurs | 3.506.537 berichten | 4.927.402 stemmen

Jian Yu Feng Yun II: Tao Fan (1991)

Alternatieve titel: Prison on Fire II

Jian Yu Feng Yun II: Tao Fan (1991)
10 stemmen | gemiddelde 3,05
mijn stem:
Hongkong
Actie
109 minuten

geregisseerd door Ringo Lam
met Chow Yun-Fat, Sung Young Chen en Roy Cheung

Ching zit samen met honderden andere gevangenen gevangen in een bajes ergens in Hong Kong. Hij wil dolgraag zijn zoon nog eens zien en besluit om te ontsnappen. Als hij na zijn ontsnapping echter ontdekt dat zijn zoon in een weeshuis zit, geeft Ching zich over aan de politie en komt weer in dezelfde gevangenis terecht, waar hij overgeleverd is aan de grillen van de sadistische gevangnisbewaarder Zau.

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 augustus 2006, 12:51 uur
Prison on fire 2, is wat mij betreft een zeer waardige sequel te noemen. Oke de nieuwigheid is er een beetje af en je kan wel een beetje raden, hoe de film in grote lijnen zal lopen, maar daar ontkom je als regisseur niet aan. Ringo Lam heeft dit waarschijnlijk ook erkent, en heeft niet iets gedwongen 'vernieuwends' in zijn film willen toevoegen. Inplaats daarvan diept hij uit het personage van Chow Yun Fat uit. En heeft hij het personage van Tony Leung eruit gehaald. Wat mij betreft een slimme zet. De actie is rauw en het is weer een typische ringo lam film. Goed acteerwerk, snel tempo en ga zo maar door

4/5

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 september 2006, 17:59 uur
Pfff heeft die shit-film nog een vervolg????

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 maart 2010, 19:18 uur
Heuy die shit-film heeft een vervolg :D lijkt me wel wat.

dominion
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 maart 2011, 14:55 uur
shit-film :| ?

neo
(moderator)
2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 december 2011, 23:31 uur
Na een aardig origineel biedt dit vervolg weinig nieuws. Zo is er weer een nieuwe sadistische gevangenisbewaker en zijn er weer de nodige opstootjes. Hoewel het voornamelijk een grote herhalingsoefening van de eerste film is, verschilt deze vooral door de (gemiddelde) uitdieping van de achtergrond van het Ching karakter en meer scenes buiten de gevangenis.

Desondanks het hoge déjà vu gehalte weet deze formule nog wel degelijk te vermaken. Gelukkig verving men Chow Yun-Fat niet, want hij weet de film prima te dragen.