132.211 gebruikers | 83.424 films | 30.189 regisseurs | 3.421.969 berichten | 4.776.049 stemmen

Ten Minutes Older: The Cello (2002)

Ten Minutes Older: The Cello (2002)
7 stemmen | gemiddelde 3,14
mijn stem:
Verenigd Koninkrijk / Duitsland / Hongarije / Frankrijk
Drama
95 minuten

geregisseerd door Bernardo Bertolucci, Mike Figgis, Claire Denis, Michael Radford, Volker Schlöndorff, Jean-Luc Godard, Jiří Menzel en István Szabó
met Ildikó Bánsági, Valeria Bruni Tedeschi en Dominic West

Tweede deel van 'Ten Minutes Older', dat het meest universele onderwerp behandelt, namelijk tijd. In totaal behandelen 15 regisseurs in korte sketches van 10 minuten ieder op hun eigen wijze dit onderwerp. In dit deel, 'The Cello' zijn dat er acht: Bernardo Bertolucci, Claire Denis, Mike Figgis, Jean-Luc Godard, Jirí Menzel, Michael Radford, Volker Schlöndorff en István Szabó.

gebruiker
bericht

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 juni 2007, 20:15 uur
Ik ben zeer benieuwd naar deze film!

Ik zal hem zeker deze week nog bekijken.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 september 2011, 21:24 uur
De bijdragen van Radford (over een astronaut die net op tijd terug is op aarde om zijn eigen inmiddels bejaarde zoon te begraven) en die van Godard met zijn eigen films deels als decor tegen een universel politiek pamflet werkten als invulling van het thema tijd het beste.

Verder best wel een aardige omnibus film, alleen die link met de cello (en het andere deel de trompet) ontgaat me geheel. Ja, bij de interlinking credit filmpjes met het water klint wat cellomuziek, maar verder niks. In het "trompet-deel" zitten de betere episodes wat mij betreft. Keek deze met name voor Claire Denis, die kendezeker een eigen invulling, maar 't kwam niet echt over - zeker omdat de politieke discussie nogal persoonlijk was en daarom nogal afstandelijk overkwam.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 november 2011, 9:09 uur
Alleen al voor de prachtige cello intermezzo's zou ik deze film willen herkijken. De segmenten zelf varieren qua sterkte. Godard, Bertolucci en Denis zijn de enige die me echt bijblijven.
Helaas was de ondertiteling dermate slecht dat ik voor mijn gevoel maar heel weinig van de toch erg boeiende discussies uit Denis' segment heb meegekregen! Maar voor de liefhebbers van haar film L'Intrus is hij zeker aan te raden.