134.863 gebruikers | 85.612 films | 31.027 regisseurs | 3.506.342 berichten | 4.927.293 stemmen

Piedone lo Sbirro (1973)

Actie / Komedie
110 minuten

geregisseerd door Steno
met Bud Spencer, Enzo Cannavale en Juliette Mayniel

Een Napolitaanse politie-inspecteur komt een heroïne-handel op het spoor en ontdekt een verbinding van de Marseillaanse onderwereld met de plaatselijke notabelen. Maar hij moet daarbij tevens opboksen tegen een jonge commissaris die zich strikt aan de regels wil houden.

gebruiker
bericht

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 augustus 2006, 18:16 uur
Saaie politie film maar dan op z'n Bud Spencers, dus niet al te subtiel, maar van dik hout zaagt men planken!

Te veel gemauw en geschiet!

Ik wil gewoon veel knokscene's zien!!

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 april 2009, 14:56 uur
ik vond hem wel leuk. het is een wat andere film dan we van Spencer gewent zijn. maar er zit veel geknok in, en een betere verhaallijn naar mijn idee.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 september 2010, 15:12 uur
Ik vond deze van spencer ook wel goed en de soundtrack heeft wel een leuke tune. Ooit in de bios gezien. Het is wel meer een serieuze film met een leuk verhaal. Best vermakelijk en soms een beetje humor.

neo
(moderator)
3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 augustus 2011, 23:51 uur
thunderball schreef:
Ik wil gewoon veel knokscene's zien!!

? Op dit gebied doet deze film nauwelijks onder voor andere knokfilms met Spencer.

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 augustus 2011, 0:13 uur
Ik heb deze film in de jaren '80 voor het laatst gezien, maar wat mij er van bij staat is dat er nauwelijks de typische komische vuistgevechten in zaten, zoals je ze normaal bij Spencer (al dan niet samen met Hill) te zien krijgt.
In een normale Spencer/Hill film heb je altijd twee lange komische knockpartijen, die minuten lang doorgaan: eentje ongeveer in het midden van de film en eentje tegen het eind.
Dat had je hier niet bij zover ik me kan herinneren.

neo
(moderator)
3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 augustus 2011, 1:15 uur
Ah, dat is wat anders. Deze film bevat een mengeling van een reeks serieuze, half komische en 1 volwaardige, (de visboot) typische knokpartij die niet zou misstaan in een productie met het duo.

Verder is er best genoeg humor te ontdekken, alleen is het zelden van zo'n doldwaas niveau wat je waarschijnlijk graag ziet.